Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Παρουσιάστηκε ο 17ος τόμο του περιοδικού «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΠΙΘΑ» από την Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Η ετήσια εκδήλωση «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2012», με την ευκαιρία της επετείου της συμπλήρωσης των σαράντα ετών από την ίδρυση της Αδελφότητάς (1972-2012), που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, έκρυβε φέτος πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και είχε απ’ όλα: εξαιρετικές ομιλίες, μνήμες, συγκίνηση, τιμητικές βραβεύσεις, διασκέδαση.

Την προηγούμενη Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012 σε γνωστό ξενοδοχείο των Σερρών παρουσιάστηκε το περιοδικό - βιβλίο με τίτλο "ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΣΠΙΘΑ", από τον φιλόλογο- τ. γυμνασιάρχη Κανλή Αθανάσιο. Μέχρι σήμερα τα τεύχη αποστέλλονται σε διαφόρους φορείς πολιτισμού σε Ελλάδα και Εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η συγκίνηση ανέβηκε στα ύψη όταν τιμήθηκε η Μικρασιάτισσα Μάνα της προσφυγιάς στο πρόσωπο της κ. Δόμνας Αποσιάδου της μοναδικής εν ζωή μικρασιάτισσας, η οποία γεννήθηκε το 1912 στα Μουδανιά της Μικράς Ασίας. Η κ. Αποσιάδου ήταν 9 ετών όταν ξεριζώθηκε από την πόλη της και αναγκάσθηκε να έρθει στη νέα της πατρίδα, τις Σέρρες. Τιμήθηκε επίσης ο γνωστός Σερραίος ζωγράφος Χριστόφορος Μελλίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το πορτραίτο του Ηλία Βενέζη που κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού. Στις βραβεύσεις συγκαταλέγεται ασφαλώς και η τιμητική πλακέτα που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μικρασιατικών Συλλόγων προς την Αδελφότητα  Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» για το έργο που επιτελεί.
Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα τις Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτας και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών έκλεισε με τη συμμετοχή της παραδοσιακής χορωδίας και του χορευτικού τμήματος Παραστάσεων της Αδελφότητάς . Τα τμήματα της Αδελφότητάς συνόδευσε το μουσικό σχήμα του Στράτου Πασσόπουλου. Επίσης ποίημα απήγγειλε η ηθοποιός Καλλιόπη Ευαγγελίδου, μικρασιατισσα στην καταγωγή.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Αντιδήμαρχος Σερρών Στέργιος Γαλάνης και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Σωκράτης Κοτζάογλου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Φανή Ασπογαλή. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η τηλεόραση και το ραδιόφωνο «Επιλογές»