Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Τιμήσαμε την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου - 2017


ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Η 104η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, αλλά και πλήθος κόσμου τίμησαν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για να απελευθερωθεί η πόλη




Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η 104η Επέτειος της Απελευθερώσεως του Σιδηροκάστρου
Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη τιμή εορτάσθηκε η 104η Επέτειος της Απελευθερώσεως της πόλης του Σιδηροκάστρου, την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017. Πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου τίμησαν τους ήρωες που αγωνίστηκαν για να απελευθερωθεί η πόλη.
Το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας χοροστατούντος του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και στην συνέχεια η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας
Ακολούθως στο Ηρώο της πόλης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Στεφάνους κατέθεσαν ο δήμαρχος Σιντικής ,Φώτιος Δομουχτσίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών ,Ιωάννης Μωυσιάδης, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού, συνταγματάρχης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών ,Γεώργιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο εκπρόσωπος της ΣΕΑΝΣ ,Αντώνης Μπιζερζιανίδης.
Στην συνέχεια όλοι μετέβησαν στο εξωτερικό χώρο του δημαρχείου όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων «Οχυρών Γραμμής Μεταξά »,ένα έργο όραμα της συγγραφέως Χαρούλας Μαριβίδου –Λαζαρίδου ,που μετά πολλά χρόνια υλοποιήθηκε. Τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση , τα αποκαλυπτήρια του μνημείου από τον δήμαρχο Σιντικής και κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτιο Δομουχτσίδη
Ακολούθησε παρέλαση μαθητών ,πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή ,ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτιος Δομουχτσίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, ο διοικητής του 10ου Συντάγματος Πεζικού συνταγματάρχης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Γεώργιος Παπαδόπουλος , εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σωματείων, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.


VIDEO : epiloges.tv, ΚΕΙΜΕΝΟ : Δήμητρα Μετόκη, .e-simerini.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Konstantinos Kalogiannidis