Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος οι ετήσιες εκδηλώσεις «Πολυκάρπεια» από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2018»,οι ετήσιες  εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες στην μνήμη του Αγίου Πολύκαρπου, προστάτη της Αδελφότητας.
Τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2018», συνδιοργανώθηκαν  από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», και την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), και τελούσαν  υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στην πόλη των Σερρών.
Το πρωί του Σαββάτου στον . Ιερό Ναό Εισοδείων Θεοτόκου στον συνοικισμό Σφαγείων τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσα του ιερού ναού. 

Το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων Παλαιού Ορφέα Σερρών  πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Λαογραφικές Διαδρομές Μικράς Ασίας και Θράκης» της Πασχαλίας Κοκόλη Γκιλιμανάκη, από τις φιλολόγους Ολυμπία Παχαδίρογλου και Σύλια Ζέττα. Το βιβλίο προλόγισε ο φιλόλογος και πρώην δήμαρχος Σερρών ,Ζήσης Μητλιάγκας.
Ακολούθησαν Ύμνοι Ακολουθιών   Αγίων της Μικράς Ασίας , από τον κ. Ευστάθιο Ξανθόπουλο, ιατρό, ιεροψάλτη και Τραγούδια της Μικράς Ασίας από την μεικτή χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Αδελφότητας, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Αρδανιώτη, καθηγητή μουσικής, πρωτοψάλτη, Διευθυντή Γυμνασίου Ποροίων.
Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή που έγινε η Απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε συγγενείς αποθανόντων χορωδών.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η δημοσιογράφος και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας κ. Δήμητρα Μετόκη –Δασκάλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», ευχαριστεί θερμά όλους όσοι στήριξαν τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2018» .Θερμές ευχαριστίες προς τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τον Δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη, τον  πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ Βασίλη Τερζή και το διοικητικό της συμβούλιο, τον υπεύθυνο της αίθουσας «Ορφέα», π. Αναστάσιο Καμπουρίδη»,τον ιερέα του ιερού Ναού Εισοδείων της Θεοτόκου, π. Ευστράτιο Καρατσούλη, τον πρόεδρο του Συλλόγου «Ορφέας Σερρών», κ.Χαράλαμπο Φώτογλου, την βιομηχανία αναψυκτικών ΝΕΚΤΑΡ και τον πρόεδρο της  Γιώργο Κουρτίδη, την επιχείρηση ΜΠΑΡΑΤ και τον κ. Χρήστο Κοράκη, την επιχείρηση ΝΙΝΟ και τους αδελφούς Αραπίδη , το ανθοπωλείο Λαζαρίδη , την αγιογράφο και μέλος της Αδελφότητας κ. Χριστίνα Προυσανίδου, τον οφθαλμίατρο κ. Στάθη Ξανθόπουλο, τον ψυχίατρο κ. Μιχάλη Σωτηρίου, την συνταξιούχο κ. Σοφία Χατζημαργαρίτη, τον ιατρό κ.  Νίκο Πεταλωτή, τον οικονομολόγο κ. Κωνσταντίνο Βέρρο , την προϊσταμένη οικονομικού του δήμου Αμφίπολης κ. Ελένη Δασκάλου, τις κυρίες της περιοχής των Σφαγείων, για την στήριξη που παρείχαν και συνέβαλαν σημαντικά στην υλοποίηση αυτής της όμορφης εκδήλωσης .

Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όλους τους Σερραίους που τίμησαν με την παρουσία τους τα «ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2018» τόσο στην επιμνημόσυνη δέηση ,όσο και στην εκδήλωση στον Ορφέα. Μεταξύ αυτών την  βουλευτή Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, τον δήμαρχο Σερρών ,Πέτρο Αγγελίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό, τον πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Θεόδωρο Αραμπατζής, τον  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σερρών, Στέφανο Φωτιάδης, τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σερρών, Θεόδωρο Μηλίδης, τον πρώην νομάρχη Κώστα Παπαπαναγιώτου,τον πρώην δήμαρχο Ζήση Μητλιάγκα, δημοτικούς σύμβουλους, τους πρόεδρους και εκπρόσωπους πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, τους φίλους και τα μέλη της Αδελφότητας. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε πιστοί στο δρόμο της παράδοσης και του πολιτισμού.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος».

Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...