Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ» ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΣΕΑΝ ΣΕΡΡΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα :«Οι Συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και το καθήκον μας»
Ομιλητές ήταν ο δικηγόρος και  Πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Δρ Φίλιππος Κωσταράς και ο  Σερραίος εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή των Σερραίων που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν Σερρών.
Η  εκδήλωση με θέμα «Οι Συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και το καθήκον μας», που διοργάνωσε  ο ΣΕΑΝΣ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, στις 7:00μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών «ΑΣΤΈΡΙΑ» και τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης και του Δήμου Σερρών. Ομιλητές στο άκρως ενδιαφέρον θέμα  ήταν ο δικηγόρος και Πρόεδρος της Ανώτατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών Δρ Φίλιππος Κωσταράς και ο Σερραίος εκδότης και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης.
Στην κατάμεστη αίθουσα των «Αστεριών», οι ομιλητές παρουσίασαν αναλυτικά όλη τη διαδρομή του Μακεδονικού Ζητήματος ως τη πρόσφατη συμφωνία και κάλεσαν όλους τους Έλληνες πολίτες σε ένα ισχυρό Συλλαλητήριο στην Αθήνα, στο Σύνταγμα στις 20 Ιανουαρίου 2019  που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΑΝΣ, Βασίλης Κατιρτζόγλου, κατά τον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τους καταξιωμένους ομιλητές για την ανταπόκρισή στο κάλεσμά του Συνδέσμου, ευχαρίστησε και τους Σερραίους που κατέκλυσαν την αίθουσα λέγοντας πως η συμμετοχή τους  καταδεικνύει την απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη αντίθεση των Ελλήνων της Μακεδονίας στην Εθνικά ολέθρια και επικίνδυνη συμφωνία που αναγνωρίζει στο γειτονικό κρατίδιο δικαιώματα σε γλώσσα και εθνικότητα, κάτι αδιανόητο και αδιαπραγμάτευτο όλα τα προηγούμενα χρόνια και ότι με την συμμετοχή τους στην εκδήλωση  υπέδειξαν ότι ο Ελληνικός λαός δε θα συναινέσει ποτέ στην προδοσία που συντελείται και θα αγωνιστεί για την ανατροπή της συμφωνίας που υπέγραψε ερήμην του η σημερινή κυβέρνηση.
Ο Σάββας Καλεντεριδης αναφέρθηκε στην διαχρονική πορεία του Εθνικού θέματος της Μακεδονία,  ανέπτυξε τη δημιουργία του Μακεδονικού ζητήματος και επιχειρηματολόγησε για τους λόγους που επιτάσσουν να στεφθεί με επιτυχία το συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων  στο Σύνταγμα στην Αθήνα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.
«Όταν ένας πρωθυπουργός ή ένας υπουργός αποφασίζουν να υπογράψουν μια συμφωνία) δεν υπάρχει θεσμός που μπορεί να τους εμποδίσει παρά μόνο η λαϊκή αντίδραση» δήλωσε  ο Σάββας Καλεντερίδης για την Συμφωνία των Πρεσπών.
« Να θυμηθούμε ότι λαός ενωμένος ποτές νικημένος , αν ξεπεράσουμε κομματικές και ιδεολογικές αναφορές και είμαστε ενωμένοι μπορούν να γίνουν πολλά « σημείωσε ο κ. Καλεντερίδης επισημαίνοντας πως είναι σε δύσκολη φάση το θέμα αλλά αν οι πολλοί αναζητούν λύση θα βρεθεί λύση .
Ο Δρ. Φίλιππος Κωσταράς, δικηγόρος, πρόεδρος ΑΠΟΕΑ παρουσίασε τις συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα πρέπει να σταλεί ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία ότι η κοινή γνώμη αντιτίθεται στην συμφωνία, που εκχωρεί στους Σκοπιανούς το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας.
Στο τέλος των εισηγήσεων οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα και σχολιασμούς των παρευρισκομένων. Όσοι  παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλά και ενδιαφέροντα για τις εξελίξεις που προέκυψαν στο Εθνικό μας θέμα από τους  ομιλητές, οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα θέματα της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής.
Όπως προαναφέρθηκε στην  αίθουσα των «Αστεριών» παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο, η αίθουσα είχε γεμίσει ασφυκτικά, ακόμα και στους διαδρόμους καθόταν κόσμος και πολλοί ήταν εκείνοι που αποχώρησαν γιατί δε μπορούσαν να προσεγγίσουν την  αίθουσα. Οι διοργανωτές τοποθέτησαν μεγάφωνα και στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ όπου υπήρχε πλήθος κόσμου που άκουγε τις εισηγήσεις των ομιλητών.
Η διοίκηση του ΣΕΑΝΣ πρόσφερε στους προσκεκλημένους ομιλητές τα εμβλήματα του Συνδέσμου προς ανάμνηση της παρουσίας και συμμετοχής τους στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση
Μεταξύ αυτών που παρακολούθησαν την εκδήλωση  ο Βουλευτής Σερρών της ΔΗΣΥ, Μιχάλης Τζελέπης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερραίων Πέτρος Αγγελίδη, ο περιφερειακός σύμβουλος  Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, Στέργιος Γαλάνης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων. Τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο  εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ,ο οποίος και χαιρέτησε την εκδήλωση.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους παρισταμένους, κοινό , διοργανωτές και ομιλητές, να τραγουδούν τον ύμνο της Μακεδονίας «Μακεδονία Ξακουστή» σκορπώντας ρίγη συγκίνησης.
 Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com

e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...