Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση στην Π.Ε. Σερρών με τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη

Τον Υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης ενημέρωσε τον Χριστόφορο Βερναρδάκη για μια σειρά έργων άμεσης προτεραιότητας για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , για τα οποία υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και ζήτησε την προώθησή τους προς χρηματοδότηση.
Συγκεκριμένα ενεχείρισε στον Υπουργό αναλυτικό υπόμνημα με πέντε συγκεκριμένα έργα που είναι τα εξής :

Α. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΡΓΑ:

1.     Επαρχιακή Οδός Σερρών – Νιγρίτας . Τμήμα παράκαμψης οικισμού Ανθής, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ

2.     Επαρχιακή Οδός Νιγρίτας – Δημητριτσίου- Στρυμονικού (Α/Κ κόμβος Στρυμονικού της καθέτου Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας ), προϋπολογισμού 25.000.000 ευρώ

3.     Επαρχιακή Οδός Νέος Σκοπός –Πεθελινός -Δραβίσκος (γέφυρα Αγγίτη),  προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ

4.     Νέα χάραξη του δρόμου Λευκοθέα-Αλιστράτη- Όρια Νομού Δράμας, μήκους 13 χλμ και  προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ.

Β. ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ :

5.     Επέκταση της κύριας διώρυγας 5Κ και αρδευτικό δίκτυο Μαυροθάλασσας- Τραγίλου, προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ .

Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στην ανάγκη ανάδειξης του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, με τον Αντιπεριφερειάρχη να τονίζει την μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την μέριμνα που απαιτείται να δείξει το Υπουργείο Πολιτισμού για τη σπουδαία αυτή αρχαιολογική ανακάλυψη. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος επισήμανε τα οφέλη που θα υπάρξουν από την ανάδειξη και αξιοποίηση του τύμβου Καστά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθη το ζήτημα της αναγκαιότητας στελέχωσης του σωφρονιστικού ιδρύματος Νιγρίτας καθώς και αυτό της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στην πόλη των Σερρών.


Δελτίο ειδήσεων 17-1-2019

1»ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 2»ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 3»ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ...