Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2020 ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος

«Βάζουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τους στόχους μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης  Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της  Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλου, όλων των περιφερειακών συμβούλων Σερρών , του δημάρχου Βισαλτίας και τέως περιφερειακού συμβούλου, Αθανάσιου Μασλαρινού και   όλων των εργαζομένων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του, αφού έδωσε τις ευχές του σε όλους τους παρισταμένους, δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της κατά πάντα αγαστής συνεργασίας της Μητρόπολης με την Περιφέρεια, ιδίως εν όψει του εμβληματικού έτους 2021, κατά το οποίο συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης. «Θα σας παρακαλέσω όλους να εργάζεστε ως δημιουργοί στην βάση ενός οράματος και όχι ως διαχειριστές της καθημερινότητας. Ώστε να οδηγούμε τον τόπο μας μπροστά. Ο τόπος μας και η Μακεδονίας μας, η πληγωμένη Μακεδονίας μας εμείς τουλάχιστον δεν ξεχνούμε αυτό που έχει γίνει, και αποτελεί ένα αγκάθι για τις ψυχές μας. Η πληγωμένη μας Μακεδονία θα πρέπει να πάρει την θέση που της αξίζει .Και πιστεύω ότι αυτό είναι και όραμα του κ. Περιφερειάρχη, ότι η Π.Κ.Μ. μπορεί και πρέπει να είναι η ατμομηχανή ολόκληρης της Ελλάδος» τόνισε ο κ. Θεολόγος.   

Πηγή: e-simerini.com