Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Παραίνεση προς τους γονείς να δίνουν προσοχή στην ποιότητα του κάθε Φροντιστηρίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν τα μέλη του δ.σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Γλωσσών Ν.Σερρών 

Την προσοχή των γονιών στην ποιότητα των παροχών του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ,που επιλέγουν για τα παιδιά τους, εφιστούν τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ιδιοκτητών ΚέντρουΞένων Γλωσσών Νομού Σερρών . Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν , τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου αφού ευχήθηκανκαλή και δημιουργική χρονιά,αναφέρθηκαν στις κατευθύνσεις που θα πρέπει να έχει κάποιος γονιός ως προςτην επιλογή του Κέντρου Ξένων Γλωσσών.

«Τι πρέπει να προσέξει έναν γονιός σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών για να φοιτήσει το παιδί τουπριν πάρει την τελική απόφαση ; Καλό θα ήταννα ρωτάει πόσα χρόνια διαρκούν οι σπουδές ,πόσες ώρες το παιδί διδάσκεται κάθε εβδομάδα ,ποιοι καθηγητές διδάσκουν ,αν είναι κατάλληλα καταρτισμένοι ,ακόμα και τα βιβλία που χρησιμοποιεί κάποιος και όχι φωτοτυπίες, που είναι παράνομο καθώς επίσηςκαι εποπτικά μέσα . Όλα αυτά λειτουργούν υπέρ του μαθητή πρώτα και υπέρ του γονιού καιεπίσης να μην παρασύρεται από δελεαστικές παροχές ,που θα τις έλεγα καθαρά παγίδες, οι οποίες έχουν το κακό αποτέλεσμα να μην τελειώσει ένας μαθητής και να μην πάρει ένα πτυχίο και αν πάρειτι πτυχίο θα είναι αυτό. Οι παροχές θα είναι το πρώτο που πρέπει να προσέξουν οι γονείς» τόνισε η κ. Μαρία Νικολαίδου ,γενική γραμματέας του συλλόγου .
Η κ. Πασχαλία Πατραμάνη ,έφορος εξετάσεων palso ,δήλωσε «Πρώτα να εξετάσειαν η τιμή αυτή ,αναλογεί στις ώρες ,που θα έπρεπε ένα παιδί να έχει τις ώρες κάθε εβδομάδα γιανα ολοκληρώσειόλη την ύλη ,αυτή την χρονιά .Σε πόσαχρόνιαθα δώσει εξετάσεις ένα μαθητήςγια διπλώματα .Πρέπει ο γονιός να προσέξει τι θα του προσφέρουν οι καθηγητές σε βάθος χρόνου και με ποιακριτήρια θα προχωρήσει ο μαθητής σε εξετάσεις διπλωμάτων Υπάρχουν επίσης και τα εποπτικά μέσα όπως ο διαδραστικός πίνακας που χρησιμοποιείται την ώρα του μαθήματος καθώς και η νέα τεχνολογία. Πολύ βασικό είναι ποιός θα διδάξει το παιδί του ,έχει τα προσόντα ,έχει την πείρα και τι επικοινωνία έχει και τι προσφέρει στα παιδιά. Υπάρχουν περιπτώσεις που γονείς προσφέρουν στα παιδιά τους ιδιαίτερο μάθημα και κει οι γονείς να προσέξουν αν έχει την άδεια διδασκαλίας ,την άδεια οικοδιδασκαλίας ,έχει τα ακατάλληλα προσόντα και πρέπει ιδιαιτέρως να προσέξουν αν ο μαθητής θα αναπτύξει όλες τις δεξιότητες ,δηλαδή στο προφορικό λόγο και στο ακουστικό . Τα Κέντρα ξένων γλωσσών μπορούν αν παρέχουνιδιαίτεραμαθήματα στους μαθητές που το έχουν ανάγκη».
« Ο Σύλλογος αποτελεί το επίσημο συλλογικό όργανο εκπροσώπησης των ιδιοκτητών ξένων γλωσσών και έχουμε ως γνώμονα την τήρηση κανόνων επαγγελματικής ηθικής και τηρούμε πάρα πολλέςαρχές και αξίες για να υπάρχει μια έντιμησχέση μεταξύ των επαγγελματικών του κλάδου μας και των μαθητών μας . Οι δράσεις του συλλόγου που είναι πάρα πολλές με συμμετοχή στις εξετάσεις ,σε διοργάνωση σεμιναρίων εκπαίδευσης ,διοργάνωση εκθέσεων βιβλίων και συμμετοχή σε πανελλαδικές και ευρωπαϊκά συνέδρια . Έχουμε μέχρι τώρα προσπαθήσει να προσφέρουμε και στο κοινωνικό σύνολο ,οι προσφορές είναι διάφορες όπως στα ΑΜΕΑ ,ΣΤΟ ΚΕΘΙΣ» τόνισε η κ. Μαριάνθη Τσιάμη, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων αναφερόμενη στις δράσεις του Συλλόγου .
Τέλος η κ. Γεωργία Γαλατά, αντιπρόεδρος ,υπογράμμισε « . Τοκόστος εργασιών μας ,δεν έχει μειωθεί καθόλου ,ούτε οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί .Το λειτουργικό κόστος είναι πάρα πολύ υψηλό . Αν εμεί κάνουμε μειώσεις σε όλες αυτές τις παροχές ,πρέπει να είμαστε όλοι σίγουροι ότι η μείωση που έχουμε μετακυλύετε στην ποιότητα μας και στις αμοιβές των καθηγητών μας». 
Δήμητρα Μετόκη

Πηγή:e-simerini.com 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...