Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

«Φωτεινές μέρες»


Με διοργανωτές τον Δήμο Σερρών, την Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτας και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας

«Φωτεινές μέρες» είναι ο τίτλος των διήμερων εκδηλώσεων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία



Ο δήμαρχος Σερρών, κ.Πέτρος Αγγελίδης ,δηλώνοντας την συμπαράσταση και την αρωγή του δήμου στα άτομα με αναπηρία , τόνισε: «Μέσω των εκδηλώσεων δύναται η δυνατότητα για ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων των ατόμων με αναπηρία και για την ισότιμη συμμετοχή τους στις κοινωνικές και στις πολιτιστικές δραστηριότητες…»

«Φωτεινές μέρες» είναι ο τίτλος των διήμερων εκδηλώσεων που ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα το βράδυ ,με διοργανωτές τον Δήμο Σερρών, την Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτας και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας . Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
Χθες το πρωί στο φουαγιέ του δημοτικού θεάτρου « Αστέρια» πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια-αγιασμός των εκδηλώσεων « Φωτεινές μέρες» ,παρουσία του διοικητή της Χ ΜΤΠ ,κ.ΚωνσταντίνουΧούπη , του δημάρχου κ.Πέτρου Αγγελίδη , του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αθανάσιου Μασλαρινού ,της αντιδημάρχου Σταυρούλας Αγιαννίδου, του προέδρου της ΚΕΔΗΣ κ. Γιάννη Δήμου ,του διοικητή του ΚΑΑΜΕΑ Σερρώνκ. Γιάννη Βαβαλέκα ,εκπαιδευτών και παιδιών ,μαθητών των ΚΑΑΜΕΑ, ΚΔΑΥ Σερρών, Ειδικού ΔημοτικούΣχολείου -Νηπιαγωγείου, Ειδικού ΤΕΕ Σερρών,ΕΕΕΚ Σερρών,Κ.Δ.Α. ΜΕΑ του Δήμου Σερρών .

Ο δήμαρχος Σερρών, κ.Πέτρος Αγγελίδης ,δηλώνοντας την συμπαράσταση και την αρωγή του δήμου στα άτομα με αναπηρία , τόνισε « Μέσω των εκδηλώσεων δύναται η δυνατότητα για ανάδειξη και προώθηση των ζητημάτων των ατόμων με αναπηρία και για την ισότιμη συμμετοχή τους στις κοινωνικές και στις πολιτιστικές δραστηριότητες . Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παρουσιάσουν τις δημιουργίες και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις . Άτομα με αναπηρίες έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν πολλά και να διακριθούν στον κοινωνικό στίβο, αν υπάρχει το ενδιαφέρον από την πολιτεία ,την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες. Εμείς ως δήμος Σερρών στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε κοντά τους ,συμπαραστάτες και αρωγοί».
Η αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας κ. Σταυρούλα Αγιαννίδουδήλωσε « Με τις ευλογίες της εκκλησίας μας ξεκίνησαν οι φωτεινές μέρες .Οι φωτεινές μέρες έχουν είκοσι χρόνια που έχουν καθιερωθεί ,το 1992 με απόφαση του ΟΗΕ» .
Ο κ. Γιάννης Βαβαλέκας ,διοικητής του ΚΑΑΜΕΑ Σερρών , δήλωσε « Η κοινωνία ,η πολιτεία και ειδικά εδώ στις Σέρρες η αντιδημαρχία Σερρών μας βοηθά πάρα πολύ αυτή την ημέρα των ατόμων με αναπηρία ,βοηθώντας και κάνοντας αυτές τις φωτεινές μέρες .Είμαστε πραγματικά συγκινημένοι ,εμείς που ασχολούμαστε με αυτά τα θέματα με τον δήμαρχο . Ο δήμαρχος μας, έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτό το θέμα .Είναι ο πρώτος δήμαρχος που ασχολήθηκε με αυτό το θέμα και πραγματικά είμαι υποχρεωμένος να τον ευχαριστήσω δημόσια»
Παιδιά από το ΚΑΑΜΕΑ Σερρών κάνοντας δηλώσεις στη «Σ» αναφέρθηκαν τις δημιουργίες που εκθέτουνκαι έστειλαν τις ευχές τους για καλές γιορτές .Ο Βασίλης Ισακίδης « Σήμερα παγκόσμια μέρα των ατόμων με αναπηρία να ευχαριστήσουμε τον κ. δήμαρχο και τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο . Θα είμαστε και αύριο εδώ. Κάναμε πολλά έργα και περιμένουμε το κόσμος να έρθει να πάρει». Η Έλενα Καραστογιάννη « Είμαστε από το ΚΑΑΜΕΑ Σερρών ,κάναμε πετσέτες και διάφορα άλλα και καλούμε τον κόσμος να ρθει να μας δουν ,να μας γνωρίσουν .Εύχομαι καλά Χριστούγεννα ,καλές γιορτές σε όλον τον κόσμο» .Και ο Πέτρος Καραστογιάννης «Έχουμε κάνει χριστουγεννιάτικες συνθέσεις ,κεριά .Εύχομαι καλά Χριστούγεννα ,καλές γιορτές , ο κόσμος να μην αγχώνεται ,είναι δύσκολες οι συνθήκες αλλά όλα θα πάνε καλά»
Πρόγραμμα των εκδηλώσεων « Φωτεινές μέρες»
Το χθεσινό πρόγραμμα (Δευτέρας 3 Δεκεμβρίου 2012)περιελάβανε :
9:00 -14:00 & 17:00- 21:00 Έκθεση των Δημιουργιών των Παιδιών από τα ειδικά σχολεία (χειροτεχνίες, χαλιά, ζωγραφική, κεριά  κλπ.) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ
11:00 και 13:00 Παραστάσεις για τα  παιδιά ΑΜΕΑ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με τα δρώμενα Ο Τρι, το τριγωνάκι και Καπέλα με μπαλόνια στην αίθουσα των  ΑΣΤΕΡΙΩΝ
19:00-21:00 Προβολή της ταινίας «Άθικτοι», σκηνοθεσίας: Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς, με πρωταγωνιστές τους Φρανσουά Κλιζέ και Ομάρ στην αίθουσα των  ΑΣΤΕΡΙΩΝ.
Την ταινία προλόγισεο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ κ. Παναγώτης Μέντης, ενώ μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε συζήτηση.
Σήμερα Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει :
9:00 -14:00 & 17:00- 21:00 Έκθεση των Δημιουργιών των Παιδιών από τα ειδικά σχολεία (χειροτεχνίες, χαλιά, ζωγραφική, κεριά  κλπ.) στο χώρο του ΦΟΥΑΓΙΕ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ
10:00 – 13:00  Βιωματικές Αθλητικές δραστηριότητες, με θέμα «Αρχαία και σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα» της ειδικότητας προσαρμοσμένη Φυσική Αγωγή του ΤΕΦΑΑ Σερρών, με υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ευαγγελινού και τους εθελοντές  της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σερρών-ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερρών, στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Σερρών (Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων)
20:00 Συναυλία με το σερραϊκό συγκρότημα του Βασίλη Προδρόμου στην αίθουσα των ΑΣΤΕΡΙΩΝ.
Επισημαίνεται ότι στη διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετέχουν το ΤΕΦΑΑ Σερρών, το ΚΑΑΜΕΑ, η Α/θμια Εκπαίδευση, το ΚΔΑΥ Σερρών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Νηπιαγωγείο, το Ειδικό ΤΕΕ Σερρών, το ΕΕΕΚ Σερρών, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΜΕΑ του Δήμου Σερρών , οι εθελοντικές ομάδες ΕΚΚΑ Σερρών και ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δήμου Σερρών.

Δήμητρα Μετόκη

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...