Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Σύσκεψη με θέμα την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου, υπό την προεδρία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης-Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνου Καραπαναγωτίδη.


Στη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, οι  εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Σφελινιώτης, Αθανάσιος Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης, ο Διευθυντής και  υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Σερρών, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Μέγκλας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών κ. Αγγελος Κεχαγιάς, καθώς και ο Δ/ντης της Ένωσης  Αγροτικών Συνεταιρισμών Σερρών κ. Αντώνης Ανεσιάδης.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η  ενημέρωση των αρμόδιων φορέων για το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας και την ενιαία  αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του συνόλου των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ. Ταυτόχρονα έγινε ενημέρωση του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη για θέματα ανάπτυξης που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...