Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

PALSO DAY 2013 - Εκδήλωση Απονομής Τίτλων Σπουδών στις Σέρρες

Τίτλοι σπουδών δόθηκαν σε δεκάδες μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO παρουσία των γονέων τους και των καθηγητών τους.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στην κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης των Σερρών, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής τίτλων σπουδών στους μαθητές που επέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης ΕDEXCEL και PALSO  Δεκεμβρίου 2012- Mαίου 2013. Τίτλοι σπουδών δόθηκαν σε δεκάδες μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO παρουσία των γονέων τους και των καθηγητών τους, οι οποίοι παρακολούθησαν το πρόγραμμα που με ιδιαίτερη φροντίδα είχε επιμεληθεί  το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου  PALSO Νομού Σερρών.
Οι μουσικές ερμηνείες από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών και των Κ.Ξ.Γ. PALSO, ταξίδεψαν το κοινό σε μουσικά μονοπάτια παλαιότερων επιτυχιών αλλά και πιο σύγχρονων, με ήχους που μάγεψαν εξ ίσου γονείς και παιδιά. Οι τυχεροί μαθητές στην κλήρωση που ακολούθησε έλαβαν ως δώρο βιβλία και λεξικά σε διάφορες γλώσσες που πρόσφεραν ευγενικά οι ξενόγλωσσοι εκδοτικοί οίκοι EXPRESS PUBLISHING, BURLINGTON BOOKS, GRIVAS και PTE-PEARSON.
Στην ετήσια αυτή κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου, επιβραβεύονται οι κόποι πολλών χρόνων συνεπούς και διαρκούς προσπάθειας, επιμέλειας και εντατικής προετοιμασίας των μαθητών σε συνεργασία τόσο με τους καθηγητές, όσο και με τους γονείς καθώς και το αποτέλεσμα των σχέσεων εμπιστοσύνης, αλληλοσεβασμού και αγάπης μεταξύ γονέων, μαθητών και καθηγητών.

Τους παριστάμενους καλωσόρισε o πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Μασλαρινός με τον παρακάτω χαιρετισμό:
«Κυρίες και κύριοι, συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αγαπητά μας παιδιά,
Θα ήθελα πρώτα-πρώτα, να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνετε τόσα χρόνια να παρευρίσκεστε κάθε φορά στη γιορτή  που διοργανώνει ο σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, “PALSO”  Σερρών και για το ότι ακολουθείτε την ξενόγλωσση εκπαίδευση σας μέσα από τα 75 Κέντρα Ξένων γλωσσών που ανήκουν στην πανελλήνια ομοσπονδία με το σήμα “PALSO”  .
Φίλες και φίλοι,
η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, κατά συνέπεια και η “PALSO”  Σερρών, έχει καθιερωθεί ως ένας επιτυχημένος εκπαιδευτικός  οργανισμός στην ιδιωτική εκπαίδευση, ισότιμος συνομιλητής του Υπουργείου Παιδείας, που συμβάλλει καταλυτικά στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της μόρφωσης στη σύγχρονη εποχή, στη διαδικασία ανάπτυξης του ανθρώπου σε ολοκληρωμένη προσωπικότητα, στη συνειδητή προσπάθεια πνευματικής καλλιέργειας και κοινωνικής ένταξης του ανθρώπου.
Μόρφωση δεν είναι συσσώρευση εγκυκλοπαιδικών γνώσεων, ούτε πολυμάθεια.
Κατά τους Μεγάλους Πατέρες, είναι το μόνο αγαθό που παραμένει αναφαίρετο και μετά το θάνατο του ανθρώπου.
Η μόρφωση σμιλεύει τον εσωτερικό κόσμο και τη συνείδηση του ατόμου,  εξοικειώνει τον άνθρωπο με την πληροφορία, προωθεί την ενδυνάμωση της σκέψης και τροφοδοτεί την επικοινωνία. Λειτουργεί ως αναπόσπαστο δημιουργικό κομμάτι μας.
Διότι το αγαθό της γνώσης και της μόρφωσης, βοηθά να βρούμε το βηματισμό μας ως κοινωνία.
Με αυτές τις λίγες σκέψεις, συγχαίρω τους μαθητές και εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στη ζωή τους και σε όλους εσάς καλές γιορτές κι ευτυχισμένο το νέο έτος. Σας ευχαριστώ».

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...