Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σύσκεψη με σκοπό την οριστικοποίηση του Κανονισμού λειτουργίας της λίμνης Κερκίνη

Σύσκεψη με σκοπό την οριστικοποίηση του Κανονισμού λειτουργίας της λίμνης Κερκίνη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη, την Παρασκευή 17-07-2015 με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

            Η αναγκαιότητα της σύνταξης και εφαρμογής ενός σαφούς κανονισμού λειτουργίας της λίμνης είχε επισημανθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών σε προηγούμενη σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου 2015, με πρωτοβουλία του ίδιου και της  αρμόδιας Διεύθυνσης Ανάπτυξης – Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Π.Ε. Τότε όλοι οι εμπλεκόμενοι  είχαν συμφωνήσει πως η ύπαρξη ενός αυστηρού πλαισίου λειτουργίας όλων όσοι δραστηριοποιούνται στη λίμνη θα βοηθούσε να αντιμετωπιστούν προβλήματα που υπάρχουν και έτσι να διασφαλιστεί η ευταξία στην περιοχή της λίμνης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο όλοι οι φορείς μελέτησαν το σχέδιο του κανονισμού λειτουργίας , διατύπωσαν τις δικές τους απόψεις και προχώρησαν στις προτάσεις τους έτσι ώστε να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο.
             
«Ο Κανονισμός Λειτουργίας θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους. Η Π.Ε. Σερρών έχει υποχρέωση να προφυλάσσει και να αναβαθμίζει την περιοχή που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης τουριστών και αυτό θεωρούμε πως θα επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής του εν λόγω κανονισμού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αυτόν οι κυρώσεις θα είναι αυστηρές. Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το συμφέρον αυτών που δραστηριοποιούνται στην Κερκίνη και να εξαλείψουμε στο εξής την πιθανότητα πρόκλησης περιστατικών που πλήττουν την τουριστική εικόνα του νομού μας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.
            Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Μασλαρινός και Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνη Θεόδωρος Ναζηρίδης, ο Αντιδήμαρχος Σιντικής Στάθης Ζαπρίδης, εκπρόσωποι των εκτελούντων τουριστικούς πλόες καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Σερρών.
Όλοι συμφώνησαν πως η συνεργασία θα είναι συνεχής ώστε να εφαρμόζεται στο ακέραιο ο νεοσυσταθείς Κανονισμός Λειτουργίας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...