Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε το Σερραϊκό περίπτερο στην 80η Δ.Ε.Θ


Την κορδέλα των εγκαινίων του σερραϊκού περιπτέρου στην 80η Δ.Ε.Θ. έκοψε το απόγευμα της Τετάρτης 09-09-2015 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας,
 μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, την τέως Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας- Θράκης) Μαρία Κόλλια Τσαρουχά τον πρόεδρο του ΕΒΕΣ Χρήστο Μέγκλα και τους δημάρχους Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, Σιντικής Φώτη Δομουχτίδη και Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα,  παρουσία πλήθους Σερραίων και πολλών επισκεπτών.
            Πιστές στο ραντεβού τους με την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης οι Σέρρες δίνουν και φέτος δυναμικό παρόν στη μεγάλη διοργάνωση , με το Περίπτερο 12 να εντυπωσιάζει όσους το επισκέπτονται, κάτι που επισήμανε εμφαντικά κατά τον χαιρετισμό του ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

            Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη το ΕΒΕΣ για την άρτια διοργάνωση καθώς και τους Σερραίους επιχειρηματίες που για ακόμη μία χρονιά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και συμμετέχουν,  επενδύοντας στην εξωστρέφεια ως μέσο προώθησης των προϊόντων τους.
            «Το σερραϊκό περίπτερο έχει κάθε χρόνο μία άψογη παρουσία στη Δ.Ε.Θ.,  με αποτέλεσμα να κερδίζει τον έπαινο όλων όσοι το επισκέπτονται και να βραβεύεται από τους διοργανωτές της έκθεσης. Αξίζουν συγχαρητήρια στο ΕΒΕΣ με το οποίο έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με στόχο την ενίσχυση του επιχειρείν. Εμείς, ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αγωνιζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση,  παρά το δυσμενές περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε να λειτουργήσουμε , με τις περιορισμένες πλέον οικονομικές δυνατότητες που έχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας βρίσκεται πάντα στους πρώτους στόχους μας και με όπλο την ισχυρή διεκδίκηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα και έχουν αυξηθεί τα κονδύλια για προγράμματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί με το ίδιο σθένος και τα επόμενα χρόνια.
            Είμαι βέβαιος πως το Περίπτερο 12 θα αποσπάσει και φέτος βραβείο. Οι Σέρρες ξεχωρίζουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και ενωμένοι θα καταφέρουμε να πετύχουμε ακόμη υψηλότερους στόχους» τόνισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
            Από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών επισήμανε τη σημαντική προσπάθεια που έγινε και φέτος από το ΕΒΕΣ. « Το Επιμελητήριο Σερρών κατόρθωσε για ακόμη μία χρονιά να κερδίσει το στοίχημα της άψογης διοργάνωσης του σερραικού περιπτέρου στην 80η Δ.Ε.Θ. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία τα υψηλής ποιότητας προϊόντα και  υπηρεσίες των Σερραϊκών επιχειρήσεων να γίνουν γνωστά και εκτός των ορίων του νομού, με όλα τα θετικά αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται. Εμείς, βρισκόμαστε πάντοτε στη διάθεση του ΕΒΕΣ και συνεργαζόμαστε στενά με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό τελευταίο παράδειγμα αυτής της αγαστής συνεργασίας αποτελεί η επικείμενη Επιχειρηματική Έκθεση που διοργανώνει το ΕΒΕΣ στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, από την οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γι’ αυτό και η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της».

            Μετά το πέρας των εγκαινίων, Ο Απόστολος Τζιτζικώστας μαζί με τον Γιάννη Μωυσιάδη κα τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε.Σερρών Αθανάσιο Μασλαρινό και Παναγιώτη Σπυρόπουλο ξεναγήθηκαν στα σταντ των Σερραϊκών επιχειρήσεων και συνομίλησαν με τους επιχειρηματίες. 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...