Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Σε ετοιμότητα οι εμπλεκόμενοι φορείς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου- Συγκλήθηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22-04-2016 στην αίθουσα «Κων/νος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.

          Στη σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι οποίοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το θέμα της αντιπυρικής προστασίας.
Βασικός σκοπός ήταν να συντονιστούν οι δράσεις όλων όσοι εμπλέκονται στην πολιτική προστασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου,  με στόχο την πρόληψη αλλά και την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.
          «Σε λίγες ημέρες εισερχόμαστε στην αντιπυρική περίοδο η οποία πρέπει να μας βρει όλους στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας ώστε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα που τυχόν προκύψει. Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Σερρών με την αρμόδια υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και φέτος στις υψηλές ανάγκες αυτής της περιόδου , δίνοντας όπως κάθε φορά έμφαση στην πρόληψη. Είμαστε βέβαιοι πως και αυτή τη φορά η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα είναι αγαστή και τα αποτελέσματα τα επιθυμητά» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.
          «Βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να καθοριστούν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα στο θέμα της αντιπυρικής προστασίας με στόχο την πρόληψη κινδύνων κατά την αντιπυρική περίοδο. Επιδίωξή  μας είναι να κυλήσει χωρίς προβλήματα και η φετινή περίοδος, κάτι που συνέβη κατά το 2015 χάρη στο σωστό συντονισμό και στην άρτια συνεργασία όλων των εμπλεκομένων» δήλωσε από την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Γιώργος Καραγιαννίδης.
          Ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της πρόληψης αλλά και του σωστού σχεδιασμού έδωσαν και οι εκπρόσωποι της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Κ. και της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, τονίζοντας πως το τρίπτυχο της αποτελεσματικότητας είναι κατάλληλη προετοιμασία-πρόληψη-ετοιμότητα.
          Την ετοιμότητά τους να ανταποκριθούν και φέτος με επιτυχία στο δύσκολο έργο της αντιπυρικής προστασίας τόνισαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών , οι δήμοι, τα δασαρχεία,  ο στρατός και η αστυνομία.
          Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέληξαν στην ανάγκη ενός άρτιου συντονισμού προκειμένου  να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό και βάσει των αναγκών που υπάρχουν τα μηχανήματα και το προσωπικό. Προς αυτή την κατεύθυνση αναγκαίο είναι να τεθούν προτεραιότητες με τη συνεργασία των δήμων , της πυροσβεστικής,  των δασαρχείων και της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σερρών με στόχο να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με ό, τι μέσα έχουν στη διάθεσή τους.






81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...