Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Εγκαίνια της πίστας DRAGSTER στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών (VIDEO)


Εγκαινιάστηκε η νέα πίστα dragster του Αυτοκινητοδρομίου   Σερρών

 «Πρόκειται για την μοναδική πίστα για το άθλημα του dragster στην Ελλάδα και η δημιουργία της εντάσσεται στις προσπάθειες  όλων μας, ώστε το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών και οι υποδομές του ν’ αναβαθμιστούν, τώρα που ο ανταγωνισμός αναμένεται να ενταθεί εξ αιτίας της κατασκευής πιστών σε γειτονικές χώρες».

 Τα παραπάνω τόνισε-κατά τη διάρκεια της τελετής Αγιασμού της νέας πίστας dragster το πρωί του περασμένου Σαββάτου (17/6)-ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία και τον ρόλο του Αυτοκινητοδρομίου, σε σχέση με την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και της σερραϊκής κοινωνίας.

Στην τελετή παρέστησαν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η βουλευτής κα Φωτεινή Αραμπατζή, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωϋσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεόδωρος Αραμπατζής, o περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι αρχών και η διοίκηση του Αυτοκινητοδρομίου με επί κεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Παπαβασιλείου.

Επισημαίνεται ότι αυτή η νέα πίστα, με το απαιτούμενο (κατά τις διεθνείς προδιαγραφές) μήκος 900 μέτρων προέκυψε από την επέκταση της κεντρικής ευθείας του Αυτοκινητοδρομίου, μετά την πρόταση-αίτημα των αθλητών και της Λέσχης Ντράγκστερ Οδηγών Ελλάδας-ΛΕΝΟΕ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Αγιασμός του Σαββάτου σηματοδότησε ουσιαστικά και την έναρξη του 3ου Γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Dragster, ο οποίος ολοκληρώθηκε την Κυριακή (18/6) με την συμμετοχή αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, των οποίων η μάχη με το χρονόμετρο στα 400 μέτρα ήταν θεαματική και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πλήθους των φιλάθλων-επισκεπτών που κατέκλυσαν το Αυτοκινητοδρόμιο.  

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...