Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΣΕΡΡΕΣ : 10η ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ



Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι στα Πλατανούδια Τερπνής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 10η ΦΕΓΓΑΡΟΒΡΑΔΙΑ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 στην τελευταία καλοκαιρινή, αυγουστιάτικη, πύρινη πανσέληνο.
Οικογένειες, νεαρά παιδιά, έφηβοι και μεγαλύτεροι, δηλαδή κάθε ηλικίας κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του και απόλαυσε πολύ καλή μουσική και τραγούδια. 
Αυτές οι υπέροχες μουσικές βραδιές ξεκίνησαν πριν 10 χρόνια και σχετίστηκαν από τη πρώτη χρονιά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας χώρου, που 24 χρόνια ήλθε στο φως και ακόμη περιμένει την αξιοποίησή του. Ταυτόχρονα με τη δική μας εορταστική βραδιά, μουσικές συναυλίες έγιναν σε όλη την Ελλάδα, ενώ άνοιξαν σχεδόν εκατό αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της χώρας τη βραδιά της πανσελήνου. Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ο αρχαιολογικός χώρος Τερπνής έδειξε την ομορφιά του μόνο μέσα από την παρουσίαση που προβλήθηκε, παραμένοντας αναξιοποίητος και κλειστός, χωρίς να έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ούτε ένα βήμα. Αυτός ο αρχαιολογικός χώρος ήταν ο λόγος που ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια η εκδήλωση της Φεγγαροβραδιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, προκειμένου να αναδειχτούν τα αρχαία αλλά και ο τόπος μας. Είμαστε και υπομονετικοί και επίμονοι ώστε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες.

Ας ξαναγυρίσουμε όμως στη συναυλία η οποία έκανε έναρξη με το φεγγάρι να λάμπει στον ουρανό. Ξεκινήσαμε με την προβολή του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής, στη συνέχεια με αφιέρωμα στις προηγούμενες εννέα Φεγγαροβραδιές, ενώ ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα. Καθώς προχώρησε η βραδιά η Ντίνα Γιακουμάκου με τα υπέροχα τραγούδια της από τη μια και το φως της πανσελήνου που φώτιζε το χώρο από την άλλη, ενθουσίασαν τον κόσμο. Ήταν ένα πρόγραμμα πανδαισίας, ένα σεριάνι στο Ελληνικό τραγούδι από την υπέροχη ορχήστρα «Από τα τραγούδια ανάμεσα» από τη Θεσσαλονίκη.
Ένα πρόγραμμα που μάγεψε όλους όσους ήταν στο χώρο και δεν τους επέτρεψε να φύγουν παρά όταν ολοκληρώθηκε η συναυλία, που καταχειροκροτήθηκε και έκλεψε τις εντυπώσεις δικαίως. Οι θεατές μαγεμένοι σιγοτραγουδούσαν και γέμισαν με συγχαρητήρια τους μουσικούς όταν το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε.
Τα ονόματα των ταλαντούχων μουσικών είναι:
Στο τραγούδι: ΝΤΙΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΟΥ
Πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας
Κιθάρες: Δημήτρης Τυχάλας
Μπουζούκι: Μιχάλης Καλαϊτζής
Ακορντεόν: Ζωγράφος Σταυρίδης
Παραβρέθηκαν:
Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τιμοθέα Ρακιτζή,ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου μας κ. Ψαρράς Λεωνίδας, ο πρ. της Δ.Κ. Τερπνής κ. Γεράκης Δρουμπλής, ο δημ. Σύμβουλος κ. Γκογκούδης Κωνσταντίνος, η πρ. της Κοινότητας Λυγαριάς κ. Παγώνα Διβανίδου, ο διευθυντής του δήμου κ. Καρτερός Μιχάλης, ο γιατρός κ. Σφακιανάκης, η κ. Βάνα, ο τ. νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γκέκας και πάρα πολύς κόσμος, αγαπημένοι φίλοι από όλη την περιοχή.
Να ευχαριστήσουμε:
Τον δήμο μας, τον αντιδήμαρχο κ. Χριστοδούλου, τον προϊστάμενο κ. Κατσιαούνη και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας.
Τον πρ.  της Δ.Κ. Τερπνής κ. Γεράκη Δρουμπλή που είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε εκδήλωση.
Τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ που το ταλαιπωρήσαμε και ανησυχήσαμε λίγο, αλλά τους ανταμείψαμε την ημέρα της συναυλίας με όμορφη μουσική.
Την επιτροπή πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής.
Τη Μαριλού Φυντανίδου που μας έφερε την υπέροχη ορχήστρα.
Την ποτοποιεία του κ. Ντάντου-Νιγρίτα.
Την κ. Μυλωνά Μαρία,ανθοπωλείο στη Νιγρίτα Άνθη-Φυτά-Δώρα «Μαρία».
Τον κ. Σωτίδη Αθανάσιο –s/m Τερπνή.
Τον κ. Παπίκα Θεολόη.
Τον κ. Μισχόπουλο Ηλία και όλα τα παιδιά που βοήθησαν στο baraki που λειτούργησε στο χώρο της συναυλίας από το σύλλογο.     
Τα κανάλια επιλογές και Δίκτυο όπως και τους δημοσιογράφους τους.
Τον Τερπνιώτη οπερατέρ κ. Παπαγεωργίου Βασίλη που κάλυψε όπως κάθε χρόνο ολόκληρη τη Φεγγαροβραδιά.
Τις τοπικές εφημερίδες Νέα Πορεία και Νιγρίτα, όλες τις σερραϊκές εφημερίδες, τα επαγγελματικά και φιλικά ιστολόγια που πρόβαλαν την εκδήλωση.
Τέλος όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του.
Από την αρχή έως και το τέλος της η συναυλία προβλήθηκε ζωντανά στο ίντερνετ.
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.


Πηγή: epiloges.tv και psterpnis.blogspot.gr/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...