Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Συνέντευξη τύπου για τους «Αγώνες Προσανατολισμού» στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών (VIDEO)


Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής 3/11/2017 ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού Αθανάσιος Μασλαρινός , ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Σερρών για θέματα τουρισμού Παναγιώτης Γρηγοριάδης καθώς και ο υπεύθυνος για τους «Αγώνες Προσανατολισμού», που θα διεξαχθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών , Βασίλης Χορτομάρης.

Ο Αθανασίος Μασλαρινός δήλωσε πως η Π.Ε. Σερρών υποδέχεται για δεύτερη χρονιά με πολύ μεγάλη χαρά τους πρωτοποριακούς αυτούς αγώνες. Αφού επισήμανε την μεγάλη επιτυχία που είχαν πέρυσι , τόνισε πως η Π.Ε. Σερρών αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια και βρίσκεται σε συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους φορείς ώστε οι αγώνες να καταστούν ετήσιος θεσμός, που θα προβάλει την Περιφερειακή μας ενότητα και θα τονώνει την τοπική οικονομία.
Ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και επισήμανε πως και ο δήμος Σερρών στέκεται αρωγός στην συγκεκριμένη προσπάθεια.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Χορτομάρης ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας  Σουηδικής εταιρίας world wide orienteering promotion στις Σέρρες, έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για τη διοργάνωση των αγώνων, που θα λάβουν χώρα ο 1ος τη Δευτέρα 6/11/17 στην περιοχή της κοιλάδας των Αγ. Αναργύρων και του «Κουλά» ( πριν το μεσημέρι) και o 2ος  την Παρασκευή 10/11/17 ( πρωινή ζώνη) στην περιοχή της κοιλάδας του Αγ. Γεωργίου. Οι συμμετέχοντες ανέρχονται περίπου στους 100 και είναι από τη Σουηδία, τη Νορβηγία , τη Δανία, τη Φινλανδία, την Αυστραλία και την Αργεντινή!
Οι αγώνες προσανατολισμού , γνωστοί ως orienteering είναι ένα δημοφιλές άθλημα στη Βόρεια Ευρώπη στο οποίο χρησιμοποιούνται ειδικά σχεδιασμένοι και λεπτομερείς χάρτες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να βρουν βάσει αυτών των χαρτών σταθμούς ελέγχου σε όμορφες γεωγραφικές περιοχές. Οι συμμετέχοντες εμπλουτίζουν με αυτούς τους αγώνες τα οδοιπορικά τους σε διάφορες χώρες, εξασκώντας παράλληλα την παρατηρητικότητά τους, την  ευστροφία, την οξυδέρκεια και την ταχύτητα δράσης-λήψης απόφασης, με μοναδικό εφόδιο το χάρτη της περιοχής και ορισμένα σημεία αναφοράς.
Ο κ.Χορτομάρης ευχαρίστησε την Π.Ε. Σερρών και τον δήμο Σερρών για την υποστήριξη καθώς και όλους τους Σερραίους εθελοντές που συνδράμουν στη διοργάνωση των αγώνων. 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...