Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ : ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Μεγάλη είναι η κινητικότητα και το προεκλογικό ενδιαφέρον στον Δήμο Βισαλτίας για την διεκδίκηση του Δημαρχιακού θώκου στις εκλογές του Μαϊου.

Με τη νυν Δήμαρχο, Αγνή Δουβίτσα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και να μετρά απώλειες στον συνδυασμό της, καθώς εδώ και μήνες έχει χάσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό συμβούλιο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, αυτοί που υποστηρίζουν πως θα είναι δύσκολο να καταρτίσει ψηφοδέλτιο, αν και τόσο η ίδια όσο και η ομάδα της, υποστηρίζουν ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια. Παράλληλα, ο στενός της κύκλος διαψεύδει τα όσα ακούγονται για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του γιού της Στέργιου Δουβίτσα.
Στο απέναντι στρατόπεδο του Δημήτρη Καλαϊτζή το κλίμα είναι πολύ πιο ενωτικό. Η βούληση του ίδιου του κυρίου Καλαϊτζή είναι να μην είναι υποψήφιος αλλά να ηγηθεί κάποιος άλλος από τον συνδυασμό στις επερχόμενες εκλογές. Το όνομα που ακούγεται σε αυτήν την περίπτωση είναι του Χαρίσση Κοτσάνπαπα, ο οποίος, στις εκλογές του 2014, εξελέγη πρώτος σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Βισαλτίας. Βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι οι πιέσεις που δέχεται ο κύριος Καλαϊτζής είναι πολλές τόσο από τους συνεργάτες του όσο και από ψηφοφόρους για να διεκδικήσει και πάλι τον δημαρχιακό θώκο ο ίδιος.
Πάντως η τελική απόφαση θα παρθεί συλλογικά σε συνάντηση που πρόκειται να γίνει στα μέσα Οκτωβρίου με όλα τα μέλη του συνδυασμού.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι δεν είναι λίγοι και οι υποψήφιοι, επικεφαλής και σύμβουλοι που αναμένουν τη απόφαση τόσο του κύριου Καλαϊτζή όσο και της κυρίας Δουβίτσα για το τί θα πράξουν για να μπορέσουν έτσι να προσεγγίσουν δικούς τους υποψηφίους.
Έντονες πιέσεις από ομάδα ανθρώπων για να ηγηθεί ψηφοδελτίου, δέχεται ο νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Νίκος Πασχαλίδης. Ο οποίος στις εκλογές του 2014, είχε εκλεγεί πρώτος σε ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Βισαλτίας, με το ψηφοδέλτιο της Δουβίτσα. Μάλιστα σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του και τον στηρίζουν, θεωρείται ότι η αποδοχή του από τον κόσμο λόγω και της δράσης του από την θέση του αντιδημάρχου τον κατατάσσουν σε ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο. Ο ίδιος πάντως σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ακόμη σε διαβουλεύσεις και δεν έχει αποφασίσει το τί θα πράξει.
Μεγάλη είναι και η πίεση που ασκείται στον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Μασλαρινό. Ο ίδιος κατάγεται από τον Άγιο Δημήτριο, και από το 2006 υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση από την θέση του νομαρχιακού και περιφερειακού συμβούλου. Μάλιστα στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 εξελέγη πρώτος σε ψήφους στον Νομό Σερρών και στους τρεις πρώτους σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Τόσο άνθρωποι που εμπλέκονται με τα κοινά αλλά και απλοί ψηφοφόροι πιέζουν τον κύριο Μασλαρινό να ηγηθεί ψηφοδελτίου, όμως ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει αν θα ασχοληθεί με τον πρώτο ή τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς να αποκλείει όμως και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας στον δήμο Βισαλτίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη από την άλλη πλευρά θεωρείται πλέον η διεκδίκηση του Δήμου Βισαλτίας από τον Νίκο Μιχαηλίδη, από την Τριανταφυλλιά, με την Αδέσμευτη Δημοτική παράταξη, "Για την βισαλτία του αύριο". Οι επάφες που ξεκίνησε σε προσωπικό επίπεδο εδω και ενα χρόνο όσο πάνε και πυκνώνουν και όπως φαίνεται είναι ζήτημα χρόνου και η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.
Έντονο όπως φαίνεται θα είναι το άρωμα γυναικάς σε αυτές τις εκλογές στον Δήμο Βισαλτίας. Ένα όνομα που ακούγεται έντονα και με θετικά σχόλια είναι αυτό της Τιμοθέας Ρακιτζή. Έμπειρη στον χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς η πορεία της στον χώρο του β΄ βαθμού κρίνεται επιτυχημένη από τις τοποθετήσεις και παρεμβάσεις της από την θέση της αντιπολίτευσης τόσο στην Περιφέρεια όσο και παλιότερα στην Νομαρχία.
Βέβαια η ίδια η κυρία Ρακιτζή δεν αποκαλύπτει ακόμη το τί θα πράξει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι διεργασίες και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Εδω και ενα χρόνο περίπου εχει ξεκινήσει την προεκλογική της δράση σε όλο το εύρος του Δήμου Βισαλτίας, και η κυρία Βάνα Πλιάκου – Σφακιανάκη και μάλιστα σύμφωνα με αυτούς που την συνοδεύουν χαίρει εκτίμησης και αποδοχής. Σε επικοινωνία που είχαμε με την ίδια μας διαβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφια και προχώρησε στην εξής δήλωση. « Η υποψηφιότητα μας είναι βεβαία. Ακόμη και εάν είχαμε προκήρυξη εκλογών σε δύο εβδομάδες, ο συνδυασμός είναι σε τέτοιο σημείο διαμορφωμένος ώστε να μπορεί να μπει στην εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο για λόγους στρατηγικής δεν προβαίνω στην ανακοίνωση των ονομάτων ακόμα, παρά μόνο εάν ο υποψήφιος επιθυμεί να το γνωστοποιήσει».

Μεγάλο λοιπόν το ενδιαφέρον για την διεκδίκηση του Δήμου Βισαλτίας, τουλάχιστον σήμερα, 8 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που θα διεξαχθούν πάνω σε νέα δεδομένα με την εφαρμογή για πρώτη φορά του Κλεισθένη. Αυτό που μένει είναι να δούμε ποιοι από τους ενδιαφερόμενους και φερόμενους ως υποψηφίους Δημάρχους θα καταφέρουν να φτάσουν έξω από την πόρτα του πρωτοδικείου και να καταθέσουν συνδυασμό.

Πηγή: epiloges.tv 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...