Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Υποδεχθήκαμε απότμημα από τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών από τα Ιεροσόλυμα


Πλήθος πιστών υποδεχθήκαμε στα προπύλαια του Μητροπολιτικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου, το απότμημα από τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου μας και τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, προερχόμενα από τα Ιεροσόλυμα, τα οποία προσκόμισε ο Αγιοταφίτης Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.









Το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου 2018, στην πλατεία του εορτάζοντα ιερού μητροπολιτικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, τον ιερό κλήρο,αρχές και  πλήθος λαού

Υποδοχή στις Σέρρες  της εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών και του Τιμίου Σταυρού του Πανάγιου Τάφου

Στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορταστικών εκδηλώσεων των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πολιούχων των Σερρών.

Το αγιώτατο απότμημα εκ του αυθεντικού Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και τη σεβασμία και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών, προερχόμενα εξ Ιεροσολύμων υποδέχθηκε η πόλη των Σερρών στο πλαίσιο των πανηγυρικών εορταστικών εκδηλώσεων των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πολιούχων των Σερρών.
Η  υποδοχή των ιερών σεβασμάτων της πίστεώς μας, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Νοεμβρίου 2018, στην πλατεία του εορτάζοντα ιερού μητροπολιτικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Την ιερά εικόνα της Θεοτόκου εκόμισε ο ο Αγιοταφίτης Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός.
Τα χαριτόβρυτα ιερά τιμαλφή υποδέχθηκε σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, οι τοπικές αρχές, μεταξύ των οποίων ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά, κ. Δημήτρης Νότας, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αστυνομίας αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων των Σερρών με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους, καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία τους.
Στην Δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή των ιερών σεβασμάτων, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα μίλησε για την φιλόστοργη παρουσία και σκέπη του Τιμίου Σταυρού και της Παναγίας στη ζωή και τον προσωπικό πνευματικό μας αγώνα αλλά και στην ένδοξο και μαρτυρική πορεία του Έθνους μας.
«Οι εορτές της εκκλησίας μας  είναι ανάσες ελπίδος μέσα σε έναν κόσμο τόσο δύσκολο, τόσο περιπετειώδη ,τόσο απρόβλεπτο» ανέφερε ο σεβασμιότατος και συνεχίζοντας πρόσθεσε «Ο λαός που είναι παρόν και υποδέχθηκε τα ιερά σεβάσματα στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα,  ότι η Ελλάς ήταν πάντοτε κράτος ένθεον. Εις το γονιδίωμα το πνευματικό, αυτής της πατρίδας, αυτού του γένους, από την αρχή της ιστορίας του υπάρχει η πίστις προς τον Θεόν, ως ένα δομικό στοιχείο της υπάρξεως του και της ταυτότητάς του. Η πίστη στον Χριστό, συντήρησε, διέσωσε και εδόξασε την Ελλάδα. Το έθνος των Ελλήνων είναι από της αυγής της ιστορικής του διαχρονίας ένθεον». Ευχαρίστησε εγκάρδια  τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο καθώς και τον, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, την μεταφορά δηλαδή στην πόλη των Σερρών, του αγιωτάτου αποτμήματος εκ του αυθεντικού Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και την σεβασμία και θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας του Όρους των Ελαιών.
«Ο ελληνικός λαός είναι ο μόνος λαός που έχει δοξάσει τον Κύριον, για αυτό μην φοβάσθε η Εκκάδα μας δεν θα χαθεί , ο λαός θα είναι πάντα ευλογημένος και θα έχει την χάρη της Παναγίας μας ,την χάρη του  της Τιμίου Σταυρού, αλλά και την ευλογία του Χριστού μας Φέραμε τον Τίμιο Σταυρό να αγιάσει την πόλη των Σερρών, την Μακεδονία μας ολόκληρη, την Ελλάδα μας ολόκληρη να ευλογήσει ,να αγιάσει να ενδυναμώσει και η Παναγία μας θα είναι πάντα μαζί μας, θα φυλάγει πάντα την Ελλάδα μας» τόνισε ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο και τον λαό για την υποδοχή.
Στην συνέχεια  τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού.
Σημειώνεται ότι τα άγια και ιερά  σεβάσματα, θα παραμείνουν για προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, έως την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, όπου καθημερινά  θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό και ενίσχυση των πιστών.
Δήμητρα Μετόκη

Πηγή : romfea.gr, epiloges.tv, e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...