Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Η ΕΛΜΕ Σερρών τίμησε τη μνήμη συναδέλφων

Σήμερα Σάββατο των Αποκρεω η ΕΛΜΕ Σερρών τίμησε τους κεκοιμημενους συναδέλφους και συναδέλφισσες εκπαιδευτικούς.



Τιμήσαμε τον/την εκπαιδευτικό, την προσωπικότητα που άφησε πλούσια παρακαταθήκη στο σχολείο, τον/την εκπαιδευτικό που υπήρξε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, της εκπαιδευτικής οικογένειας, αναπόσπαστο κομμάτι μας!
 Με συνείδηση, με υψηλό το αίσθημα καθήκοντος, άριστοι επιστήμονες, παιδαγωγοί, σύμβουλοι και καθοδηγητές ανέπτυξαν δράσεις, οργάνωσαν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, μεταλαμπαδευσαν αξίες και ιδανικά, λειτούργησαν με ευαισθησία στις ατομικές διαφορές, αφουγκράστηκαν τις ανάγκες των μαθητών, εκπαίδευσαν και μορφωσαν γενιές και γενιές!
Ο κάθε εκπαιδευτικός έχει συμβάλει τα μέγιστα στην εκπαίδευση με κύριο μέλημά του να στηρίξει όλα τα παιδιά. Στο σχολείο που αποτελεί 'κύτταρο' ο εκπαιδευτικός αλληλεπιδρά, δημιουργεί, εμπνέει, αφήνει το στίγμα του, την ιστορία του! Οι κεκοιμημενοι συνάδελφοι μας μεν έχουν φύγει σωματικά αλλά το έργο τους έχει επηρεάσει το σχολείο, την εκπαίδευση και οι ίδιοι έχουν αφήσει στο 'κύτταρο' αυτό την εκπαιδευτική τους ταυτότητα και την ψυχή τους!
Ευχόμαστε οι ψυχές να αναπαυθουν 'ενθα ουκ εστι πονος, ου λυπη, ου στεναγμος, αλλα ζωη ατελευτητος', η δε μνημη τους να είναι Αιωνία.
Το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους συναδέλφοι και συναδέλφισσες εν ενεργεία και συνταξιούχοι!
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής Κώστας,
Οι Βουλευτές Σερρών κ. Λεονταριδης, κ. Χατζηβασιλειου και κ. Αβραμακης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Σπυροπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δινακης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών κ. Κατριτζογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σιαμαγκας, η Πρόεδρος ΚΕΔΗΣ κ. Παλαζη, ο Δήμαρχος Βισαλτιας κ. Μασλαρινος,
ο αιρετός του ΑΠΥΣΔΕ Κεν. Μακεδονιας κ. Ριζος Στελιος, οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Σερρων κ. Παπαχρηστου Βασιλης (απο τον οποίο κατατεθηκε στην ΕΛΜΕ η πρόταση τέλεσης μνημοσυνου) & κ. Χατζηαντωνιου Δημήτρης, οι Πρόεδροι της ΑΔΕΔΥ κ. Στρικας και του Συλλογου Α/θμιας κ. Στεφανου και ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβαλας κ. Βαγενάς.
Παρόντες και ο Διευθυντής της Αστυνομίας Σερρών και Πυροσβεστικού Σώματος καθώς τελέστηκε και το μνημόσυνο των αστυνομικών.