Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Καταπληκτική ιδέα το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Δ.Εμμ.Παππά

 Με κάθε λαμπρότητα, με την παρουσία επίσημων προσκεκλημένων και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Εμμανουήλ Παππά, που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Βουλευτές Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης και Λευτέρης Αβραμάκης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΑΝΕΣΕΡ Δημήτρης Καριπίδης, ενώ από πλευράς διοργανωτών ήταν ο Δήμαρχος Εμμ.Παππά Δημήτρης Νότας, ο Πρόεδρος της ΤΚ Εμμ.Παππά Γιώργος Πάνου, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.



Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα και ολοκληρώθηκε χθες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στους γλύπτες που εμπνεύστηκαν τις δημιουργίες τους από τον Σερραίο Αρχιστράτηγο Εμμανουήλ Παπά.

Στο κλείσιμο της βραδιάς η καταπληκτική ορχήστρα του μαέστρου Μίλτου Κασάρα, ενθουσίασε το κοινό με τις μελωδίες σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.

Πηγή : https://www.serrespost.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...