Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ομιλία στη "Γιορτή PALSO Ν. Σερρών 2010"

Ομιλία του προέδρου του Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. Νομού Σερρών Αθανασίου Μασλαρινού στη "Γιορτή PALSO 2010", η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2010, στο ξενοδοχείο "Elpida Resort" της πόλης των Σερρών.




Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητά παιδιά.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών ιδρύθηκε το 1990 από συναδέλφους μας, αρκετοί εκ των οποίων έχουν συνταξιοδοτηθεί- και τους οποίους εμείς οι νεώτεροι ευχαριστούμε-με σκοπό, όχι μόνο την διαφύλαξη και προάσπιση των κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών, αλλά κυρίως την ανάπτυξη και τελειοποίηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στα πλαίσια της εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.
Η προαγωγή και η καλλιέργεια των πνευματικών ενδιαφερόντων των μελών, η συνεχής ενημέρωση και επιμόρφωση τους για την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση κατά την άσκηση του εκπαιδευτικού τους λειτουργήματος, η ανάπτυξη μορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας και η οργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων για την προαγωγή και τελειοποίηση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, η συμμετοχή σε εξετάσεις γλωσσομάθειας για την παροχή τίτλων σπουδών από τις κρατικές αρχές, πανεπιστήμια και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού, πάντα υπό τον έλεγχο της Ελληνικής Πολιτείας είναι βασικοί σκοποί του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.
Για την καλύτερη επίτευξη αυτών των στόχων ο Σύλλογος μας οργανώνει διαλέξεις, σεμινάρια, εκθέσεις βιβλίων, προγράμματα επιμόρφωσης, πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμμετέχει σε θερινά σχολεία εκπαίδευσης.
Για την προάσπιση όλων αυτών συμμετέχει δια αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, γνωστή και ως ΠΑΛΣΟ, στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Υπουργείου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης και σε απιτροπές της αυτοδιοίκησης για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση.
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κ.Ξ.Γ. Νομού Σερρών δεν υπήρξε ποτέ ένας μονοσήμαντα συνδικαλιστικός φορέας. Του 'ναντίον, στη μέχρι τώρα πορεία του έχει να επιδείξει αξιόλογη εκπαιδευτική, πολιτιστική και κοινωνική δράση και η προσφορά του έχει εκτιμηθεί στις πόλεις και στα χωριά όπου υπάρχουν Κέντρα Ξένων Γλωσσών-Μέλη του.
Κυρίες και Κύριοι, σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε την ξενόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών σας στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών - Μέλη του συλλόγου PALSO.
Καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος για όλους.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...