Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Σημαντικά είναι τα οφέλη της περιοχής μας από την συμμετοχή σε εκθέσεις τουριστικού περιεχομένου



Συμμετοχή στην έκθεση του Λέστερ της Αγγλίας από την Ελλάδα μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν ο Αθανάσιος Μασλαρινός ,εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σερρών ,με αρμοδιότητες στον τουρισμό, ο Χρήστος Σύρπας ,υπεύθυνος τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, και ο Θεόδωρος Ναζιρίδης ,γενικός διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης
Σημαντικά είναι τα οφέλη της περιοχής μας από την συμμετοχή σε εκθέσεις τουριστικού περιεχομένου είτε θεματικές είτε γενικές ..Χιλιάδες είναι οι ξένοι τουρίστες που επιλέγουν να επισκεφτούν την περιοχή της Κερκίνης μετά την γνωριμία με την περιοχή μέσα από εκθέσεις όπου συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης ,για την περιοχή.
Στα αποτελέσματα από την συμμετοχή στην έκθεση του Λέστερ της Αγγλίας ,που πραγματοποιήθηκε το τρίτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, αναφέρθηκαν ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός ,εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σερρών ,με αρμοδιότητες στον τουρισμό, ο κ. Χρήστος Σύρπας ,υπεύθυνος τουριστικής προβολής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και ο κ. Θόδωρος Ναζιρίδης ,γενικός διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης

Ο κ. Μασλαρινός ανέφερε: «Κάνοντας έναν απολογισμό από την έκθεση στο Λέστερ της Αγγλίας, όπου συμμετείχε η περιφερειακή Ενότητα Σερρών επικουρώντας τον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης ,μιας έκθεσης που εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε τα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν εντυπωσιακά. Μιλάμε για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών ,μιλάμε για επισκέψεις σαράντα χιλιάδων επισκεπτών σε ένα τριήμερο ,μάλιστα επισκέπτες που έχουν έρθει στην λίμνη Κερκίνη θα συνεχίσουν να έρχονται από ότι μας είπαν . Να συγχαρώ τον Φορέα διότι αυτοί ξεκίνησαν πριν 5-6 χρόνια την συμμετοχή στην έκθεση. Να τονίσω ότι για πρώτη φορά η περιοχή της Κερκίνης μπαίνει σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς ,με εβδομαδιαία αποκλειστική εκδρομή στην Κερκίνη, στο νομό Σερρών. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συμμετέχουμε στην έκθεση χάρη στον Φορέα Διαχείρισης Κερκίνης και θα συμμετέχουμε και σε άλλες εκθέσεις όπως είναι αυτές στον Λονδίνο και στην Ολλανδία. Να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους».
Ο κ. Χρήστος Σύρπας τόνισε «Πρόκειται για μια έκθεση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ,μια έκθεση θεματική που αφορά τους υδροβιότοπους ,μια έκθεση που ενδιαφέρει άμεσα τον υδροβιότοπό μας, της λίμνης Κερκίνης ,αφού η Κερκίνη ξέρετε αποτελεί την προμετωπίδα όλων των προσπαθειών μας στην διαφημιστική του τόπου μας . Είναι μια έκθεση που πραγματοποιείται σε έναν φυσικό χώρο ,σε ένα ξέφωτο και συμμετέχουν εκθέτες από όλον τον κόσμο . Είναι μια έκθεση που απευθύνεται σε ένα κοινό υψηλού κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου. Πιστεύω ότι η συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση είναι επιβεβλημένη και πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ,που λειτουργεί μέσα από την Οικονομική Επιτροπή ,αυτή η έκθεση έχει συμπεριληφθεί στα πλάνα των εκθέσεων που θα συμμετέχει το 2012 η Περιφέρεια».
« Η συμμετοχή μας την έκθεση ξεκίνησε το 2005 με την νομαρχία και το φορέα να επικουρεί την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με το αντίστοιχο προσωπικό. Στόχος ήταν η προβολή του υγροτόπου της Κερκίνης σε ένα κοινό το οποίο ουσιαστικά ψάχνει τέτοιες περιοχές για να επισκεφτεί κάθε χρόνο. Στην έκθεση συμμετέχουν εκθέτες από κάθε χώρα του κόσμου. Από την Ελλάδα συμμετέχει μόνο ο νομός Σερρών και φέτος μαζί μας φιλοξενήσαμε τους φορείς διαχείρισης Κορώνειας , Αξιού και Βόλβης και του χρόνου θα είναι και ο φορέας διαχείρισης Ολύμπου» δήλωσε ο κ. Ναζιρίδης .
Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συμμετοχής σε εκθέσεις ο κ. Ναζιρίδης τόνισε «Λίγα χρόνια μετά την συμμετοχή της στην έκθεση φάνηκαν τα αποτελέσματα , αρχίσαμε να δεχόμαστε τις επισκέψεις ομάδων αλλά και μεμονωμένων επισκεπτών. Μάλιστα τα τελευταία δύο -τρία χρόνια έχουμε παρατηρήσει πολλά άτομα να μένουν για δέκα και είκοσι μέρες σε τροχόσπιτα αυτοκινούμενα από πολλές χώρες της Ευρώπης . Εδώ και πολλά χρόνια η λίμνη Κερκίνη είναι στα προγράμματα εξειδικευμένων γραφείων που ασχολούνται με τέτοιου είδους ταξίδια όπως τουρισμός για παρατήρηση πουλιών, για παρατήρηση χώρων .Ως Φορέας κάναμε  άλλη μια προσπάθεια για να προβληθεί η περιοχή,με την συμμετοχή σε διάφορες ομάδες πληροφόρησης για ειδικές παρατηρήσεις πουλιών στην περιοχή μας . Υπάρχει μια συνεργασία με Άγγλους εκπαιδευτικούς που έχουν δημιουργήσει μια ιστοσελίδα για υδροβιότοπους . Επίσης έχουμε μεγάλη προσέλευση φωτογράφων είτε ερασιτεχνών είτε επαγγελματιών . Η περιοχή γίνεται γνωστή και από φωτογραφικούς διαγωνισμούς ,όπου έχουν κερδίσει φωτογραφίες με θέμα τους πελεκάνους της λίμνης της περιοχής μας . Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι από τις πιο καλές και ανέξοδες διαφημίσεις που μπορεί να υπάρξουν για την περιοχή μας».
Δήμητρα Μετόκη
Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...