Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Παρουσίαση του βιβλίου «Τερπνή» του Δρ Σιαμάκη Κων/νου





κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. - κ. ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝ.
Δρ ΣΙΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 Άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2011» την Κυριακή 23 Οκτωβρίου με την παρουσίαση του βιβλίου «Τερπνή»Δρ Σιαμάκης Κων/νος και την έκδοση έκανε ο Πολιτιστικός σύλλογος Τερπνής. Χορηγός του βιβλίου ο βιομήχανος κ. Αναστασιάδης Δημήτριος- που έγραψε ο φιλόλογος και θεολόγος fibran A.E και πολύτιμη η βοήθεια και  συνεργασία του δήμου μας.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ιστορία της Τερπνής ήταν ένας στόχος που εκπληρώθηκε με τη βοήθεια του Τερπνιώτη κ. Σιαμάκη. Άλλωστε ο συγγραφέας με το καταπληκτικό περιεχόμενο του βιβλίου του μας έδωσε την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία όχι μόνο της Τερπνής αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βισαλτίας. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο κ.  Μασλαρινός Αθανάσιος Περιφερειακός σύμβουλος του Ν. Σερρών και ο κ. Σταματόπουλος Δημήτριος επίκουρος καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας οι οποίοι μάγεψαν με τις υπέροχες ομιλίες τους θεατές, που γέμισαν την αίθουσα «Αθανάσιος Κασακόγιας» του Δημαρχείου Νιγρίτας.
ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΣΙΑΜΑΚΗ
Η προσφορά όμως την οικογένειας Σιαμάκη δεν σταμάτησε μόνο στη συγγραφή του βιβλίου αλλά συνεχίστηκε με μια σπουδαία δωρεά που ανακοινώθηκε στην εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης. Τα  τρία από τα αδέλφια Σιαμάκη, Βαία, Κων/νος και Αθανάσιος Σιαμάκης δώρισαν στον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού τους το πατρικό τους σπίτι, ένα σπίτι που κατέχουν ιδιοκτησιακά, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει το Δ.Σ όπως αυτό νομίζει καλύτερα. Τους ευχαριστούμε θερμά, μας συγκίνησαν με την υπέροχη χειρονομία και προσφορά που έκαναν στο σύλλογό μας. Η ανακοίνωση της δωρεάς καταχειροκροτήθηκε και εξέπληξε τους παραβρισκόμενους τόσο όσο και το υπέροχο βιβλίο που όλος ο κόσμος προμηθεύτηκε.
ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
Την εκδήλωση έκλεισε η υπέροχη χορωδία του δήμου μας με χοράρχη τον κ. Αστέριο Γούναρη που τραγούδησε όπως πάντα εκπληκτικά τραγούδια.
Χαιρετισμό έστειλε ο βιομήχανος και χορηγός του βιβλίου κ. Αναστασιάδης Δημήτριος που ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην εκδήλωση.
Όσοι θελήσετε να αποκτήσετε το βιβλίο «Τερπνή» η τιμή του είναι ενδεικτική, μόλις 10 € και διατίθεται από οποιοδήποτε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής. Τηλέφωνα επικοινωνίας: κ. Δράμαλη Γεωργία 2322025134-699836047, αντιπρόεδρος κ. Τερζάκης Αναστάσιος 2322025015 begin_of_the_skype_highlighting            2322025015      end_of_the_skype_highlighting.
Παραβρέθηκαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ο πατέρας Παναγιώτης Δήμου εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Σερρών και Νιγρίτας, πατέρες των εκκλησίας, ο βουλευτής κ. Καρυπίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μπασδάνης, ο δήμαρχος Νιγρίτας κ. Καλαϊτζής, ο πρόεδρος της Τερπνής κ. Μπάγκαλας Δημήτριος, ο τ. δήμαρχος κ. Βλαδίκας, ο τ. δήμαρχος κ. Δάπης, εκπρόσωπος του Γενικού Αρχείου του κράτους στις Σέρρες, ο αντιδ. κ. Παπαγιάννης Κων/νος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τρούπης Χρήστος και κ. Γκουγκούδης Κώστας, οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Δρούγγος Χρήστος και κ. Βλαχοδήμος Άγγελος, ο τ. γραμματέας της Κοινότητας Τερπνής κ. Γκέκας Παναγιώτης, ο προϊστάμενος του Γ΄ γραφείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Λυμπούδης και ο σύμβουλος κ. Βαγενάς, ο λυκειάρχης κ. Ζαρίμπας Παναγιώτης, σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείου του δήμου μας, εκ μέρους  του Επιμελητηρίου Σερρών ο κ. Καρούσης Γεώργιος, εκ μέρους της εφημερίδας Ν. Πορείας ο κ. Τριανταφύλλου Δημήτριος και δημοτικοί υπάλληλοι.
Από τους συλλόγους: ο πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκης Χρήστος, ο κ. Νούλης Γιάννης πρ συλ. Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, κ. Μπλιόγκαρα Νίκη πρ. του συλ Γονέων Δημοτικού Τερπνής, κ. Φιλιώ Μαρχαβήλα από το συλ  Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων «Η Νιγρίτα»,  κ. Ελένη Τσιαπάρα πρ. του συλλόγου Καρκινοπαθών, η πρ. της Φιλοπτώχου Νιγρίτας «ο Σωτήρ», ο κ. Χριστοδούλου πρ. του Εκπολιτιστικού συλ. Θερμών και πάρα πολύς κόσμος.
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα των «Δημητρίων» πραγματοποιήθηκε η κινηματογραφική βραδιά στην Κοινότητα  Τερπνής με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή παιδιών. Ευχάριστη για το σύλλογο και η παρουσία των γονέων. Η ταινία που παρουσιάστηκε και απόλαυσαν τα παιδιά ήταν ο «Μικρός Νικόλας».
Μέχρι τη στιγμή που γράφετε αυτό το κείμενο έχει πραγματοποιηθεί το πρώτο διήμερο των εκδηλώσεων και αναμένεται να ακολουθήσει το δεύτερο. Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, παραμονή του Αγίου Δημητρίου θα συνεχίσουμε με τα χορευτικά του Πολιτιστικού Τερπνής, του συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα» μπροστά στο Λαογραφικό Μουσείο και την υπέροχη έκθεση Ζωγραφικής στην Κοινότητα. Ανήμερα της γιορτής οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου όπου θα προσφερθούν γευστικότατα εδέσματα, ντόπιο κρασί, γλυκό κυδώνι και τα καθιερωμένα κάστανα.
Φυσικά κανονικά θα τελεστούν τα εκκλησιαστικά προγράμματα με την περιφορά, τον εσπερινό και τη θεία Λειτουργία. Για το δεύτερο διήμερο όμως των εκδηλώσεών μας θα σας μιλήσουμε την επόμενη βδομάδα.
Να ευχαριστήσουμε:
Τον κ. Σιαμάκη Κων/νο που μας πρόσφερε τον πολυετή κόπο του, το βιβλίο του «Τερπνή».
Τους παρουσιαστές του βιβλίου: Περιφερειακό σύμβουλο Ν. Σερρών κ. Μασλαρινό Αθανάσιο και τον επίκουρο καθηγητή στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας κ. Σταματόπουλο Δημήτριο.
Την κ. Σιαμάκη Βαΐα, κ. Σιαμάκη Αθανάσιο και κ. Σιαμάκη Κων/νο για τη δωρεά της πατρικής τους κατοικίας στο σύλλογό μας.
Τον κ. Αστέριο Γούναρη και τα μέλη της χορωδίας.
Το δήμαρχο κ. Καλαϊτζή Δημήτριο για τη στήριξη και βοήθεια.
Το βιομήχανο κ. Αναστασιάδη Δημήτριο για τη χορηγία.
Τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Μπασδάνη που αν και είχε μόλις κάποιες ώρες που έφτασε μετά από πολυήμερο ταξίδι εργασίας από την Αθήνα  μας τίμησε με την παρουσία του.
Το διευθυντή του Δήμου κ. Καρτερό Μιχάλη, το δημοτικό σύμβουλο κ. Τρούπη Χρήστο, τον αντιδήμαρχο κ. Παπαγιάννη Κων/νο.
Το Γυμνασιάρχη κ. Φουντουκίδη Ιωάννη.
Την κ. Μητρούδη Τούλα και κ. Σκαρλάτου Δήμητρα.
Το Smile Market του κ. Σωτίδη Αθανάσιου και κ. Πέγου Ανοιξιάς για τα κάστανα.
Την επιχείρηση μεταφοράς και κοπής ξύλων των κ. Σταμούλη Αχιλλέα και κ. Ίταλα Τάσου για τα ξύλα, προκειμένου να βραστούν τα κάστανα την ημέρα του Αγίου Δημητρίου.
Τον κ. Βαγγέλη Γιαχιά επίτιμο μέλος του συλλόγου μας.
Τον πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκη Χρήστο.
Την κ. Αθηνά Τερζάκη για τα υπέροχα εδέσματα.
Τον κ. Μισχόπουλο Ηλία μαέστρο της ορχήστρας 9/8 και υπεύθυνο για τα ηχητικά της εκδήλωσης.
Τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας για τη βοήθεια.
Τον κ. Τζιάνη Βαγγέλη.
Τον κ. Κοπελά Γιάννη και κ. Μπίμπα Ηρακλή.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.


Πηγή: http://psterpnis.blogspot.com/

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...