Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Η «Ηλιαχτίδα» πραγματοποίησε εκδήλωση

Η «Ηλιαχτίδα» είναι ο Σύλλογος γονέων ,φίλων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμόΝομού Σερρών και σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση ,η στήριξη των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για τη φύση και τα προβλήματα του αυτιστικού φάσματος.


Μια έκδήλωση ενός διαφορετικού συλλόγου ήταν αυτή της «Ηλιαχτίδας»….Η «Ηλιαχτίδα» είναι ο Σύλλογος γονέων ,φίλων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό Νομού Σερρών. Σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση ,η στήριξη των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για τη φύση και τα προβλήματα του αυτιστικού φάσματος .
Ο Σύλλογος Ηλιαχτίδα πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 , το απόγευμα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Σερρών. Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου, μεταξύ αυτών οι βουλευτές κ.κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης και Ηλίας Πολατίδης , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωυσιάδης , ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης , ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, η αντιδήμαρχος κ. Σταυρούλα Αγιανίδου ,η πρόεδρος της ΕΛΜΕΣ κ. Ελευθερία Πάνου και πολλοί φίλοικαι μέλη του συλλόγου.
Ο κ. Γιώργος Χριστόπουλος ,πρόεδρος του Συλλόγου « Ηλιαχτίδα» αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε: «Είμαστε εδώ για την κοπή της αναβίωσης του εθίμου κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας και βεβαίως να ευχηθούμε το 2012 να μας βρει με υγεία και δύναμη για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη όμως τα παιδιά έχουν αποδείξει ότι με τις κατάλληλες ευκαιρίες μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά. Το χρωστάμε σε αυτά, το χρωστάμε σε αυτή κατ΄ αυτή την αξία ζωής»
«Ο Σύλλογος μας αγωνίζεται με κάθε μέσο να πετύχει τους στόχους του ,που είναι η ισότιμη ένταξη των ατόμων αυτών στην κοινωνία. Έχει καταθέσει πρόταση δημιουργία κέντρου ημέρας για παιδιά με αυτισμό στο νομό Σερρών, είναι σε εξέλιξη ,είναι δύσκολο το εγχείρημα αυτό αλλά πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο κ. Χριστόπουλος αναφερόμενος στου στόχους του συλλόγου .
« Οι Σερραίοι αγκάλιασαν τον σύλλογό μας και περιμένουμε να ΄ρθουν περισσότεροιγονείς να γνωρίσουν την δράση του συλλόγου , είναι βέβαια πολλοί αυτοί ,το βλέπουμε και σήμερα εδώ στην εκδήλωση . Στην αρχή είχαμε κάποιο δισταγμό από τους γονείς να έρθουν στο σύλλογο, αλλά βλέποντας την δράση μας και όταν πήραν την απόφαση να δουν ότι έχουν πρόβλημα ,ένα παιδί με αυτισμό και ότι ο σύλλογος μπορεί να βοηθήσει ,έρχονται και παρακολουθούν τις δράσεις μας», ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος.
Ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο επί της Κιθαιρώνος 16 και Κομνηνών γωνία. Στον χώρο του συλλόγου λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αυτισμό καθώς και ομάδες στήριξης των γονέων και των οικογενειών.

Δήμητρα Μετόκη

Πηγή: e-simerini.com 

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...