Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτας: Με μοναδική επιτυχία η Γιορτή της Μουσταλευριάς

Στον αυλειο χώρο του στρατοπέδου Καμάρα Α΄ στην Νιγρίτα για πρώτη φορά ο Σύλλογος Γυναικών Νιγρίτας διοργάνωσε την Γιορτή της Μουσταλευριάς. Ο κόσμος από νωρίς ερχόταν και επισκεπτόταν τον εσωτερικό χώρο του Διοικητηρίου, το οποιο ο Σύλλογος μας όλο το καλοκαίρι αφιέρωσε τις ώρες του, διαμορφώνοντας το ερείπιο ,σε ένα πολύ ομορφο χώρο.

Κατά τις 6.00 το απόγευμα, οι ιερεις του Αγιου Γεωργίου και Αγίου Αθανασίου, τέλεσαν τον αγιασμό του χωρου μας, παρουσία όλων των επίσημων προσκεκλημμένων μας και του κόσμου που ήρθαν αυτή την μέρα να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.
Μετα το πέρας  του αγιασμού, εξω στον αύλειο χώρο του στρατοπέδου, που ήδη εκεί περίμενε πλήθος κόσμου, έγινε το καλωσόρισμα από την γραμματέα του συλλογου κα Κακαρίδου Τάνια και την πρόεδρο κα Μάστορα Νίκη και άρχισε το πρόγραμμα της γιορτής μας.
Σ’ όλο τον κόσμο προσφέρθηκε η Μουσταλευριά μαζί με άλλα εδέσματα και προς πώληση υπήρχαν νοστιμότατα σουβλάκια,τα οποία έψηναν ο κ.Βλάχος Αλέξανδρος και ο κ.Τσέλιος Ζαχαρίας, μαζί με τα παιδιά Δημήτρη και Παναγιώτη Τούσιο, τους οποιούς ευχαριστούμε πάρα πολύ. Εδώ να ευχαριστήσουμε όλους τους κρεοπώλεις για την προσφορά τους σε σουβλάκια ή άλλων κρεάτων, τον Ιππικό Ομιλο για την χορήγηση των ψηστρών, τα Ενοριακά Ταμεία του Αγίου Θωμά και Αγίου Αθανασίου για τις ψήστρες αλλά και για τα τραπέζια. Τον Δήμο για την χορήγηση καρεκλών, καθώς επίσης τους κ.Κουβαλάκη Τάσο και Χατζητόλιο Βασίλειο για τις καρέλες αλλά και για τα τράπεζια, τον ηλεκτρολόγο Γούλα Κων/νο, ο οποίος μας φώτισε, όσο μπορούσε τον μεγάλο αύλειο χώρο μας, την ποτοποιοία Αφοι Καρακουλάκη για την προσφορά της τοπικής τους ρετσίνας, τον κ. Γκανιάτσα Βασίλειο για την χορήγηση των ψυγείων, την επιχείρηση <<ΧΙΟΝΑΤΗ>> και όλους όσους ολο αυτό τον καιρό, ο καθένας με τον δικο του τρόπο μας βοήθησε έτσι ώστε να γίνει αυτή η μεγάλη γιορτη της μουσταλευριας. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει στα μέλη του συλλογου που ακαθεκτες διαμορφωσαν τον χωρο και με το χαμογελο παντα, υποδέχτηκαν τον κοσμο που έρρεε και τον εξυπηρέτησαν ταχύτατα, έτσι ωστε όλοι να ευχαριστηθούν αυτή την ωραία βραδια, με την μουσικη του συγκροτήματος 9/8.
Στην γιορτή μας χόρεψαν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλμωπιέων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νιγρίτας παρουσιάζοντας τους υπέροχους χορούς τους.
Ευχαριστούμε  τους επίσημους, τον ανιπεριφερειάρχη κ.Μωυσιαδη Ιωάννη, τον δήμαρχο Βισαλτίας κ.Καλαιτζή Δημήτριο και την συζυγό του, τον αντιδήμαρχο Παπαγιάννη Κων/νο μετα της μνηστής του, τον κ.Γκουγκούδη Κων/νο, το Πυροσβεστικό Σώμα που το έχουμε πάντα κοντά μας, τον Περιφεριεκό Σύμβουλο κ.Μασλαρινό Αθανάσιο , τον Σύλλογο Νιγριτινών Θεσσαλονίκης <Ο Βισάλτης>, τους οποίους ευχαριστούμε για την οικονομική τους ενίσχυση, την Φιλόπτωχο Αδελφότης Νιγρίτας, τις φίλες μας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν.Πέλλας που ήρθαν να μας τιμήσουν και μας καλοσώρισαν με ένα υπέροχο τραγούδι, τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Θερμών τους οποιους ευχαριστούμε για την οικονομιή τους ενίσχυση, το σύλλογο γυναικών Τερπνής, τον Πολιτιστικό σύλλογο Βέργης και το κανάλι του Δίκτυο Τηλεόρασης.
Ευχαριστούμε  όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε  στην πρόσκλησή μας γι’ αυτήν την μεγάλη γιορτή της μουσταλευριάς, καθιερωμένη εδώ και οκτώ χρόνια. Όλους όσους μας βοήθησαν χρηματικά και μας ενίσχυσαν και τους ανάφερα πιο πάνω, καθώς και την κα Ζαπρούδη Μάρθα, αλλά και άλλους που με τον τρόπο τους μας έχουν βοηθήσει είτε χρηματικά είτε υλικά.
Αποδείξαμε  ότι όταν έχεις θέληση και μεράκι, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αρκεί να το θέλεις. Το έργο μας δεν σταματά εδώ, έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, αλλά ευελπιστώ ότι βλέποντας το τι μπορέσαμε μέσα σε λίγο χρονικο διαστημα να κάνουμε λίγες γυναικες, να έχουμε από εδώ και μπρος την στήριξη αλλά και την βοήθεια όλων σας. Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στην υλοποίηση του οράματός μας, που είναι, το κτίριο αυτό να γίνει ένα στολίδι του δήμου μας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...