Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος»


Με την παρουσία πολλών μελών και φίλων της Αδελφότητας
Ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σωκράτης Κοτζάογλου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας ,που στηρίζουν τις δράσεις της. Με την παρουσία πολλών μελών και φίλων της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος ετήσιος αγιασμός, το απόγευμα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2012,με μεγάλη επιτυχία, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων στη χορωδία και στα χορευτικά τμήματα της Αδελφότητας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου, στην οδό Ικονίου 5, στις Σέρρες.

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο αιδεσιμότατος ιερέας π. Χρήστος Καλαϊτζής, εκπροσωπώντας τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ Θεολόγο.

Κάνοντας δηλώσεις στη «Σ», ο πρόεδρος Αδελφότητας κ. Κοτζάογλου ανέφερε «Όπως κάθε χρονιά , ξεκινάμε με την βοήθεια της εκκλησίας την νέα χρονιά τελώντας τον καθιερωμένο αγιασμό».
Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Αδελφότητας στις προγραμματισμένες δράσεις του συλλόγου στην χρονιά που ξεκινάει τόνισε: « Η Αδελφότηταόπως κάθε χρονιά έχει προγραμματίσει αρκετές και σπουδαίες δραστηριότητες. Πάντοτε με κριτήριο τις λίγες και στοχευμένες δράσεις . Η πρώτη μεγάλη στοχευμένη δράση θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή ,το μεσημέρι στο Ελπίδα Resort που θα είναι ο ετήσιος χορός και θα εμφανιστούν τα χορευτικά μας τμήματα. Θα ακολουθήσει μια μεγάλη εκδήλωση –κατά πάσα πιθανότητα στις 10 Φεβρουαρίου- στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην αίθουσα «Μελίνα», όπου διοργανώνεται εκδήλωση από την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Συλλόγωνκαι τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Νέα Συνασός» του Πειραιά , και καλεσμένη των διοργανωτών η χορωδία της Αδελφότητας θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος τραγούδια της Συνοσσού Καππαδοκίας και στο δεύτερο μέρος μικρασιάτικα τραγούδια και τραγούδια της περιοχής των Σερρών . Έτσι πιστεύω ότι θα ανοίξουμε στην Αθήνα και θα τιμήσουμε με το καλύτερο τρόπο τα εκατό χρόνια για την απελευθέρωση των Σερρών».
Ο κ. Κοτζάογλου αναφερόμενος ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις των Πολυκάρπειων τόνισε «Η επόμενη δράση μας είναι η προσπάθεια να εκδώσουμε το 18ο τεύχος του περιοδικού ΄΄Μικρασιατική Σπίθα΄΄ στα Πολυκάρπεια ,τα οποία θα γίνουν σε δύο μέρη όπως πέρυσι . Στις 23 Φεβρουαρίου θα γίνει το πρώτο μέρος και το δεύτερο μέρος θα γίνει μέχρι τις 10 Μαΐου για λόγους τεχνικούς –οικονομικούς. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά από διαφόρους χορηγούς μας και φίλους μας οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν στο μισό της δαπάνης της έκδοσης του περιοδικού . Αυτό μας γεμίζει με μεγάλη χαρά . Ελπίζουμε μέχρι τα Χριστούγεννα να καταλήξει το διοικητικό συμβούλιο μας , στην απόφαση να εκδώσουμε την ‘’ Μικρασιατική Σπίθα΄΄ ,πάντα με την βοήθεια του μητροπολίτης μας ,ο οποίος όλη την χρονιά μας βοηθάει ηθικά και υλικά ,ώστε να μην σταματήσει η έκδοση αυτή του πολύ σπουδαίου περιοδικού που πηγαίνει σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού».

Στον αγιασμό παρέστησαν ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Θεόδωρος Μηλίδης και Βασίλειος Κατιρτζόγλου (Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας), ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες» Μιχάλης Θεοδωρίδης, η Μαριάνα Κωνσταντινίδου εκ μέρους των επιχειρήσεων Κωνσταντινίδη, χορηγών της Αδελφότητας, ο χοράρχης της Αδελφότητας Δημήτριος Αρδανιώτης και η χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Στέλλα Μπίμπη, η δημοσιογράφος και μέλος του Συλλόγου Δήμητρα Μετόκη , μέλη του Συλλόγου, του χορωδιακού και χορευτικών τμημάτων της και πολλοί άλλοι.


Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας παρέστησαν ο πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, , ο Αντιπρόεδρος Βασίλειος Κατιρτζόγλου, ο Γεν. Γραμματέας Καδέμογλου Αλέξανδρος, τα μέλη του Δ.Σ. Ολυμπία Παχαδίρογλου, Γιώργος Τσιφούτης, Κλεοπάτρα Κοτζάογλου και Μπασιά Μένια.



Στο τέλος του Αγιασμού προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους μικρασιάτικα εδέσματα ,αλμυρά και γλυκά ,προσφορά των κυριών μελών του Συλλόγου.
Ήταν ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα μίας πολιτιστικής περιόδου, δύσκολης, όπως και η συνεχιζόμενη οικονομική συγκυρία. Η Αδελφότητα καλεί όλους τους Μικρασιάτες και τους φίλους της να την στηρίξουν στο εθνικό και πολιτιστικό της έργο.

Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...