Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών


Με την παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Χθες το μεσημέρι ,Τετάρτη 15Ιανουαρίου 2014,ο αντιπεριφερειάρχης ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι και οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ,από όλες τις διευθύνσεις ,συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» όπου έγινε η εκδήλωση της κοπή της βασιλόπιτας.
Δηλώσεις και ευχές

Ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ,κάνοντας δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ αναφερόμενος στην εκδήλωση ,δήλωσε « Καλή χρονιά σε όλους ,στον κόσμο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .Να ευχηθώ σε όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλή χρονιά ,οι οποίοι δίνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τον καλύτερο εαυτόκαι το έργο, το αποτέλεσμα έχει ήδη φανεί στην διαδικασία και στον τρόπο που λειτουργεί η περιφέρειά μας»
« Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πρώτη στην Ελλάδα στην απορρόφηση της χρηματοδότησης τουΕΣΠΑ για το 2013,πρώτη και από τις δεκατρείς περιφέρειες και μάλιστα καταφέραμε μέσα σε δώδεκα μήνες να αυξήσουμε την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ κατά 20ποσοστιαίες μονάδες από το53% που ήταν όταν αναλάβαμε το ανεβάσαμε και είναι σήμερα στο 73% και ταυτόχρονα διοχετεύτηκαν 184εκατομύρια ευρώ στην αγορά της Κεντρικής Μακεδονίας .Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που διέθεσε ελληνική περιφέρεια στην αγορά .Θέλω λοιπόν να συγχαρώ τους αντιπεριφερειάρχες ,τους περιφερειακούς συμβούλους τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα το οποίο πετύχαμε .Και το αποτέλεσμα αυτό δεν είναινούμερα είναι ανθρώπινες ζωές .Γιατί εκτός του ότι δημιουργούνται σημαντικά έργα υποδομής σε όλη την Περιφέρεια αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Θέσεις εργασίας σε μια περιοχή που όπως ξέρετε έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε πολλά έργα που τρέχουν και ετοιμαζόμαστεγια το επόμενο ΕΣΠΑ ,αυξημένο κατά 27% της χρηματοδότησης και προσπαθούμε να φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα .Οι υπηρεσίες απέδειξαν το υψηλό επίπεδο και υπευθυνότητας ικανότητας τους και μάλιστα κάτω από δύσκολεςσυνθήκες γι α την χώρα και την κοινωνία» κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωυσιάδης , δήλωσε«Όπως είθισται σήμερα πραγματοποιείται η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με την παρουσία του περιφερειάρχη. Ευχές για τον καινούριο χρόνο .Χρόνια πολλά ότι επιθυμεί ο καθένας και πραγματοποίηση όλων των επιθυμιών και επιδιώξεων που έχει ο καθένας .Πάνω από όλα να έχουν την υγεία τους και ν α υπάρχει καλή συνεργασία στην υπηρεσία που είναι».
«Η πατροπαράδοτη κοπή της βασιλόπιτας πραγματοποιείται σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών .Όλοι οι εργαζόμενοι ,ο αντιπεριφερειάρχης ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι είμαστε εδώ να ανταλλάξουμε ευχές για μια καλή χρονιά .Μας τιμά με την παρουσία του ο περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και τον ευχαριστούμε πολύ .Χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους συναδέλφους» δήλωσε ο κ. Σωκράτης Κοτζάογλου, πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Σερρών του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια ς Κεντρικής Μακεδονίας,
Κοπή βασιλόπιτας
«Ευχές η χρονιά το 2014 να είναι η καλύτερη σε όλα τα επίπεδα. Το 2013 ήταν δύσκολη χρονιά και οι οιωνοί φαίνονται καλύτεροι για το 2014 » τόνισε ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας χαιρετίζοντας τους υπαλλήλους της ΠΕΣ .
Απευθυνόμενος προς τους συνεργάτες του, όπως αποκάλεσε τους υπαλλήλους της ΠΕΣ ,λέγοντας ότι στις 7 Ιανουαρίου έκλεισε ένας χρόνος που είναι στην θέση του Περιφερειάρχη .δήλωσεότιείναι πραγματικά υπερήφανοςπου τα έφερε έτσι η ζωή να είναι σε αυτή την περιφέρεια με αυτούς τους συνεργάτες .Η συνεργασία αυτή όπως ανέφερε έφερε καρπούς και μάλιστα σε μια περίοδο με πολύ δύσκολα εμπόδια .Όπως σημείωσε τους είχε ζητήσει πριν από ένα χρόνο όλοι μαζί να δώσουν μάχη να βελτιώσουντις παρεχόμενεςυπηρεσίες στους πολίτες και όντως αυτή η παροχή υπηρεσιών προς του ς πολίτες, το βήμα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερα
«Σας εύχομαι καλή χρονιά σε όλους σας και να ξέρετε πέρα από τον αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς συμβούλους ,είναι και η δική μου πόρτα ανοικτή για τον καθένα και την καθεμιά από σας για το οτιδήποτε ,είστε συνεργάτες μου» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας ότι η επόμενη πενταετία είναι σημαντική .
Στην συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας έκοψε την βασιλόπιτα για τα τμήματα των διευθύνσεων των υπηρεσιών και το τυχερό κομμάτι έτυχε στον ειδικό συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ,στον κ. Ιάκωβο Ιακωβίδη . Επίσης μοιράστηκαν κομμάτια της βασιλόπιτας σε όλους τους εργαζομένουςτης Περιφερειακής Ενότητας Σερρών .Ο εργαζόμενος που θα τύχαινε το τυχερό κομμάτι βασιλόπιτας από αυτά που μοιράστηκαν θα είχε ως δώρο άδεια πέντε ημερών , τριών ημερώναπό τον αντιπεριφερειάρχη και δύοαπό τον περιφερειάρχη. 

Πηγή:e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...