Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 7-4-2014

«Καυτά» θέματα των Σερραίων Εστιατόρων –και όχι μόνο-συζητήθηκαν στη Γενική τους Συνέλευση


Το θέμα που κυριάρχησε ήταν οι οφειλές στους δήμους και οι προσαυξήσεις σε αυτές.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων και Ενώσεων που συμμετείχαν αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα το οποίο απέστειλαν στους αρμόδιους υπουργούς


Γενική συνέλευση της Ένωσης Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών « Η Αγία Βαρβάρα» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Απριλίου 2014,στο ξενοδοχείο PhilipposXenia , με την συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. καθώς και προέδρων και εκπροσώπων των Σωματείων Ενώσεων Καστοριάς , Γρεβενών , Χαλκιδικής ,Δράμας, Φλώρινας, Κοζάνης,Άργους Ορεστικού , Πτολεμαΐδας ,Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Έδεσσας, Αγρινίου ,Κιλκίς ,Γιαννιτσών , Θεσσαλονίκης .
Το θέμα που συζητήθηκε ήταν οι οφειλές στους δήμους και οι προσαυξήσεις σε αυτές. Ο Σωτήρης Κοτσαμπάς , πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Εστιατόρων χαιρετίζοντας την γενική συνέλευση,αναφέρθηκε στην συμμετοχή και στις δράσεις της ‘Ένωσης αλλά και στις επαφές που είχε το προηγούμενο διάστημα με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη αλλά και άλλους κοινοβουλευτικούς παράγοντες για το επίκαιρο ζήτημα της ψήφισης νομοθετικής πρότασης που αφορά στην τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών των επαγγελματιών προς τους Δήμους.
Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Ενώσεων που συμμετείχαν αποφάσισαν να εκδώσουν ψήφισμα το οποίο απέστειλαν στους αρμόδιους υπουργούς .
Το ψήφισμα αναφέρει :
« Με την συμμετοχή Συλλόγων Ενώσεων και Σωματείων Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας Εστίασης και Διασκέδασης εξέδωσαν ομόφωνα το κατωτέρω ψήφισμα. Ευελπιστούμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών θα υλοποιήσει την δέσμευση του στη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων σε βεβαιωμένα και μη από χρέη που προέρχονται από τον δημοτικό φόρο .Σε αντίθετη περίπτωση είμαστε αποφασισμένοι σε απρόβλεπτες και δυναμικές κινητοποιήσεις. Σύλλογοι Σωματείων Ενώσεων Καστοριάς , Γρεβενών ,Χαλκιδικής , Σερρών , Δράμας, Φλώρινας, Κοζάνης, ΆργουςΟρεστικού , Πτολεμαΐδας ,Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Έδεσσας, Αγρινίου , Κιλκίς , Γιαννιτσών , Θεσσαλονίκης»
Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ,ο αντιδήμαρχος διοικητικών Οικονομικών  Στέργιος Γαλάνης,ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σερρών, Θόδωρος Μηλίδης ,ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νομού Σερρών ,Γιάννης Μπαλίτης.
Δήμητρα Μετόκη

 
Πηγή: http://e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...