Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Στη Βισαλτία ο Τζιτζικώστας - Θερμή υποδοχή στη Νιγρίτα

Ολοήμερη περιοδεία στην Νιγρίτα και δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Βισαλτίας. Μέχρι αργά το βράδυ θα βρίσκεται στην περιοχή ο Περιφερειάρχης.

Μια ζεστή και μουσική έκπληξη περίμενε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολο Τζιτζικώστα στη Νιγρίτα Σερρών. 



Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής τον υποδέχτηκαν στην είσοδο της πόλης με ζουρνάδες και νταούλια και τον καλωσόρισαν στα μέρη τους. 

Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος συνοδεύεται στην περιοδεία του στην περιοχή από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης»  αντάλλαξε ευχές με τα μέλη του Συλλόγου. Επίσης στην πρόσκληση των μελών για να παραστεί και στο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου της περιοχής ο κ. Τζιτζικώστας είπε «θα έρθω να σας δω, αλλά αφού δούμε τον Τελικό του Κυπέλλου σε καφέ της Νιγρίτας…».
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί καταστήματα και επιχειρήσεις της Νιγρίτας, συνομίλησε επίσης με παραγωγούς, κατοίκους και επισκέπτες στη Λαϊκή Αγορά της περιοχής και δέχτηκε σε εγκάρδιο κλίμα θερμές ευχές για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης επίσης επισκέφτηκε ΚΑΠΗ και καφενεία της περιοχής, ενώ σε σύντομες στάσεις του στο Λιβαδοχώρι, τους  Άμπελους, το Δημητρίτσι, τη Σησαμιά, την Αγία Παρασκευή, την Τερπνή, την Ανθή, το Φλάμπουρο και το Πατρίκι Σερρών, συνομίλησε με κατοίκους για ζητήματα που τους αφορούν. 
Η περιοδεία του κ. Τζιτζικώστα στις Σέρρες συνεχίζεται με επισκέψεις στην Κορμίστα, την Ηλιοκώμη, την Πρώτη, το Ροδολίβος, τα Κερδύλλια, τον Τράγιλο, τα  Ίβηρα και τη Μαυροθάλασσα.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...