Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Στις Σέρρες το 45ο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου

Οι φορείς υποδέχθηκαν την Εθνική ομάδα
Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στο Διοικητήριο, την εθνική ομάδα στίβου εφήβων- νεανίδων, η οποία βρίσκεται στις Σέρρες προκειμένου να συμμετέχει στο 45ο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί  στις 5 και 6 Ιουλίου 2014, στο δημοτικό γήπεδο Σερρών. Στην υποδοχή το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Βασίλης Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΠΚΑ Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης, και το μέλος του Δ.Σ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών Δήμος Βέρρος. Στην εκδήλωση που ακολούθησε ο τοπικός ΣΕΓΑΣ βράβευσε φορείς που στήριξαν υλικά και ηθικά την διοργάνωση του 45ου Βαλκανικού πρωταθλήματος Στίβου.Την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σερρών Ιωάννης Λιούμπας. Ο Ιωάννης Λιούμπας κάλεσε αθλήτριες της Ελληνικής αποστολής να βραβεύσουν τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη, τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Βασίλειο Παπαβασιλείου, τον πρόεδρο του ΟΠΑΠΚΑ Μαργαρίτη Χατζημαργαρίτη, το μέλος του Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών Δήμο Σερρών Δήμο Βέρρο, τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αθανάσιο Μασλαρινό, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Σερρών Ιωάννη Παπουτσή.

Οι Σέρρες είναι πάντα δίπλα μας
Ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος ευχαρίστησε και συνεχάρη την τοπική κοινωνία για την διοργάνωση του 45ου Βαλκανικού πρωταθλήματος στίβου.
«Θέλω να συγχαρώ την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τον Δήμο Σερρών, το Εμπορικό Επιμελητήριο, την Συνεταιριστική Τράπεζα και όλους εκείνους τους αφανείς ήρωες, τους λάτρεις του αθλητισμού του κλασικού στίβου, την ΕΑΣΕΓΑΣ Σερρών για τον μεγάλο αγώνα που έκαναν ώστε η Ελλάδα να αναλάβει ξανά, μετά το 2009 έναν διεθνή αγώνα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι στην ομοσπονδία γιατί μπορούμε να καλέσουμε τα 15 κράτη των Βαλκανίων. Να τους δείξουμε πόσο φιλόξενοι είμαστε αλλά και να τους αποδείξουμε την ετοιμότητα της χώρας μας να διοργανώνει μεγάλους αγώνες. Είμαστε χαρούμενοι γιατί η νέα γενιά, τα νέα παιδιά θα μπορέσουν να δείξουν τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού. Είμαι σίγουρος ότι την προσεχή Κυριακή το βράδυ θα πανηγυρίσουμε επιτυχίες και μετάλλια από τους αθλητές και τις αθλήτριες μας». Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σάββας Νικολαϊδης μέλος του Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ, και αρχηγός της Ελληνικής ομάδας κατά την διάρκεια του Βαλκανικού πρωταθλήματος.
« Θέλω να σας ευχαριστήσω ως αρχηγός της Ελληνικής ομάδας. Οι Σέρρες εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται πολύ κοντά μας. Έχω παρακολουθήσει πολλά βαλκανικά πρωταθλήματα. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που συμβαίνει στις Σέρρες. θα το διαπιστώσουν οι ξένες αποστολές αυτές τις ημέρες. Πιστεύω ότι όλοι θα μείνουν ενθουσιασμένοι και εύχομαι οι Σέρρες κάθε χρόνο να διοργανώνουν τέτοιες εκδηλώσεις».

Κάναμε το καθήκον μας
Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Ιωάννης Μωυσιάδης ανέφερε ότι οι τοπικοί παράγοντες έκαναν το καθήκον τους. « Καθήκον μας είναι να βοηθήσουμε την πόλη, την πατρίδα και την νεολαία. Αυτούς που πρέπει να τιμήσουμε είναι τα νέα παιδιά γιατί χάρη σε αυτά θα μπορέσουμε να αισθανθούμε περηφάνια το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Σας εύχομαι καλή επιτυχία.»
Ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης συνεχάρη τους νέους που αθλούνται με τον αθλητισμό σε μία εποχή δύσκολη που καταραχώνονται οι αρχές και οι αξίες. Συνεχάρη επίσης τους διοργανωτές, τον ΣΕΓΑΣ σε κεντρικό επίπεδο, τον τοπικό ΣΕΓΑΣ, τους φορείς που συμβάλλουν ώστε να διοργανωθούν οι αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. «Τέτοιοι δεσμοί που ενισχύουν και προωθούν το αθλητικό ιδεώδες αξίζει να τους στηρίζουμε» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Σερρών.
Στηρίζουμε την νεολαία και τον αθλητισμό
Το μέλος του Δ.Σ της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών Δήμος Βέρρος καλωσόρισε στις Σέρρες την Ελληνική αποστολή. «Είστε η αφρόκρεμα του Ελληνικού Αθλητισμού, Αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες της νεολαίας αλλά και των ανθρώπων του ΣΕΓΑΣ στηρίζουμε το 45ο Βαλκανικό πρωτάθλημα Στίβου. Χάρη στην εμπιστοσύνη των Σερραίων μετόχων της Τράπεζας θα είμαστε συμπαραστάτες σε οποιαδήποτε προσπάθεια που αφορά την νεολαία και τον αθλητισμό. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες»

Πηγή: sertharros.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...