Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Γιόρτασε η Πολύτεκνη Οικογένεια

«Ομορφιά και στολίδια της πατρίδας μας» χαρακτήρισε τις Πολύτεκνες Οικογένειες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος κηρύσσοντας το Θείο λόγο κατά τη διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικήτα Σερρών την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ένωση Πολυτέκνων Σερρών για τη γιορτή της Πολύτεκνης Οικογένειας. Επιπλέον, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο γενναίο φρόνημα των Πολυτέκνων που στηρίζουν την πατρίδα μας εν μέσω της πρωτοφανούς πνευματικής και όχι μόνο κρίσης που τη μαστίζει, ενώ υπογράμμισε το χρέος και συνταγματικό καθήκον που έχει η Πολιτεία να στηρίξει την Πολυτεκνική οικογένεια στον αγώνα που δίνει καθημερινά.


Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστησαν: ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Βουλευτής Σερρών,  η κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Στ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Σερρών, ο κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών με το συνδυασμό του κ. Τζιτζικώστα και πλήθος πολύτεκνων και όχι μόνο οικογενειών.
Ακολούθησε δεξίωση στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Ναού με τη συμμετοχή και πάλι του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου, της κας Κόλλια και του κ. Μασλαρινού και φυσικά πλήθους πολύτεκνων οικογενειών. Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από τα παιδικά χαμόγελα και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανταλλάξουν απόψεις.
Αρχικά πήρε το λόγο ο Σεβασμιότατος ο οποίος τόνισε πως η αγκαλιά της Εκκλησίας είναι ανοικτή για όλα τα παιδιά της και φυσικά για τις πολύτεκνες οικογένειες που δίνουν έναν σκληρό καθημερινό αγώνα στο στίβο της ζωής. Ευχόμενος στα μέλη της Ένωσης, διαβεβαίωσε ότι η στήριξη της Εκκλησίας και του ιδίου είναι αυτονόητη.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πολυτέκνων Σερρών, οι οποίοι ευχαρίστησαν το Σεβασμιότατο για τη στήριξή του στην Πολύτεκνη Οικογένεια. Έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην εγκύκλιο αρ. 5/2014  της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) η οποία, μεταξύ των άλλων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη σύγχρονη μορφή γενοκτονίας που απειλεί την πατρίδα μας, που δεν είναι άλλη από τον δημογραφικό μαρασμό.
Οι εκπρόσωποι των αρχών υποσχέθηκαν πως θα συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους στην υπεράσπιση των δικαίων των Πολυτέκνων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ενημέρωση των παρισταμένων για τις εξελίξεις στο χώρο της Πολυτεκνίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.
Όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν πως η πορεία της Ένωσης θα συνεχίσει να είναι ενωτική, αταλάντευτη, ανιδιοτελής, ανοικτή στην τοπική κοινωνία, με μόνο γνώμονα το καλό των Πολυτέκνων και της Οικογενείας γενικότερα.
Υπήρξε ενημέρωση για το πρόγραμμα δωρεάν διανομών φρούτων και η εκδήλωση έκλεισε με το κέρασμα των παρευρισκομένων οι οποίοι έφυγαν από την εκδήλωση χαρούμενοι και ικανοποιημένοι.
Η ΕΠΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και τους χορηγούς του εορτασμού, που ήταν πολύτεκνες οικογένειες που προσέφεραν χειροποίητα εδέσματα καθώς και  οι επιχειρήσεις των Σερρών:   ΓΑΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ,  ΚΑΝΤΖΑΣ ΑΕΒΕ  και  το Ζαχαροπλαστείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ, που συμπαρίστανται στην πολύτεκνη οικογένεια.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
         
Π. Παναγιωτίδης                                                      Ι. Κιορίδης

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...