Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα για τα προβλημάτα από τις πλημμύρες στην Π.Ε. Σερρών



Ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις πλημμύρες στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 30-03-2105 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου Σερρών.

 
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε σε όλους τους παραβρισκόμενους πως αύριο μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη , θα μεταβούν στην Αθήνα όπου και θα έχουν συναντήσεις τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου όσο και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να ζητήσουν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για τις καταστροφές που υπέστη ο νομός Σερρών από τις πλημμύρες.
            «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τεράστιας καταστροφής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Σήμερα ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια για να διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των ζημιών. Αύριο στις 12.30’ μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη θα έχουμε συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου από τον οποίο θα ζητήσουμε αφενός να αποζημιωθούν πάση θυσία και όσο το δυνατόν συντομότερα οι αγρότες του νομού Σερρών που είδαν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται από τις πλημμύρες και αφετέρου να μην χάσουν τις ενισχύσεις οι αγρότες που δεν είχαν προλάβει να καλλιεργήσουν, ενόψει και της νέας ΚΑΠ.
Ακολούθως στις 14.00 θα μεταβούμε στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου θα συναντήσουμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη διεκδικώντας επιτακτικά είκοσι εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Στρυμόνα. Είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε όλες τις μελέτες, τώρα ήρθε η ώρα ο καθένας ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην επίλυση των παραπάνω ζητημάτων. Αυτή η καταστροφή δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει έτσι», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Παράλληλα ο κ.Τζιτζικώστας κάλεσε τη Σερραία Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, όλους τους βουλευτές και όλους τους δημάρχους του νομού να δώσουν επίσης το παρόν στις συναντήσεις με τους υπουργούς.
Τη συμπαράσταση όλων των φορέων σ’ αυτή τη δυναμική προσπάθεια διεκδίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών ζήτησε από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών. Ο Γ. Μωυσιάδης τόνισε επίσης πως η Αντιπεριφέρεια Σερρών βρίσκεται επί ποδός και αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες πλημμύρες. Παράλληλα ανακοίνωσε πως από σήμερα παρατηρείται μείωση του όγκου του νερού που εισρέει από τη Βουλγαρία και επομένως μπορεί να ελέγχεται ευκολότερα η στάθμη της λίμνης Κερκίνη.
Στη σύσκεψη, που συντόνισε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Μασλαρινός, συμμετείχαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι του νομού, εκπρόσωποι των βουλευτών και της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ Στάθης Αβραμίδης και Ιωάννης Ταχματζίδης αντίστοιχα, περιφερειακοί σύμβουλοι των Σερρών, αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Σερρών, εκπρόσωποι του ΓΟΕΒ και των ΤΟΕΒ καθώς και εκπρόσωποι των αγροτών, του στρατού, της αστυνομίας και της  πυροσβεστικής.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...