Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Οι Σέρρες «έκλεψαν τις καρδιές» των μελών της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων



Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησαν από τις Σέρρες τα μέλη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων , που πραγματοποίησαν τριήμερη επίσκεψη στην Π.Ε. Σερρών , στο πλαίσιο του προγράμματος «Πολιτιστικών Διαδρομών» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Geo Routes Cultural Institute . Τα επιχειρηματικά στελέχη διέμειναν στην Π.Ε. Σερρών το διάστημα 24-27 Μαρτίου 2016,  έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας.

             Η υποδοχή των επισκεπτών έγινε την Πέμπτη 24-03-2016 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» της Π.Ε. Σερρών από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη ,ο οποίος καλωσόρισε τους επισκέπτες και τους ενημέρωσε για την ιστορία των Σερρών και για όλα αυτά που θα μπορέσουν να γνωρίσουν και να απολαύσουν, τονίζοντας πως οι Σέρρες είναι ένας τόπος ευλογημένος με τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
  Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των περιηγήσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 25-03-2016 και περιλάμβανε επίσκεψη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών, στο οχυρό του Ρούπελ και στη λίμνη Κερκίνη, όπου οι επισκέπτες απόλαυσαν το τοπίο και γεύτηκαν πλούσια τοπικά εδέσματα.   
             Το Σάββατο 26.03.2016 ακολούθησαν την Πολιτιστική Διαδρομή στην περιοχή του δήμου Βισαλτίας με επισκέψεις στη φάρμα με τα γαϊδουράκια, στο πρατήριο διάθεσης σπιρουλίνας,στο κέντρο της Νιγρίτας , στο ναό του Αγίου Γεωργίου , στο πηγάδι της Γερακίνας κ.α. Ακολούθησε ανάβαση στο καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας στο βουνό της Σούρπας και εξερεύνηση του δάσους γύρω από το καταφύγιο με τη βοήθεια του Ιππικού Ομίλου Νιγρίτας.
  Βεβαίως οι επισκέπτες δεν θα μπορούσαν να αναχωρήσουν από τις Σέρρες χωρίς να επισκεφτούν ένα από τα σημαντικότερα πλέον σημεία αναφοράς της Π.Ε. που δεν είναι άλλο από την Αμφίπολη. Έτσι λοιπόν την Κυριακή  αναχώρησαν για την Αμφίπολη όπου τους υποδέχτηκε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών Πηνελόπη Μάλαμα, η οποία τους ξενάγησε στο Μουσείο, στον Λέοντα της Αμφίπολης και στον λόφο Καστά.
  Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Ροδολίβος όπου ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος επιφύλαξε θερμή υποδοχή με χορούς από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
  Όλοι οι συμμετέχοντες στην αποστολή δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την ταξιδιωτική τους εμπειρία στις Σέρρες. Επισήμαναν πως γνώρισαν μέρη απαράμιλλης ομορφιάς, τα οποία θα διαφημίσουν με τον καλύτερο τρόπο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους και στη θερμή φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι Σερραίοι, υπερτονίζοντας τη θέρμη , την καλοσύνη και την ευγένεια με την οποία τους περιέβαλαν. Μάλιστα όπως δήλωσαν , προτίθενται  πολύ σύντομα να επισκεφτούν εκ νέου την Π.Ε. Σερρών για να δουν όλα όσα δεν πρόλαβαν αυτή τη φορά.
             «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα επιχειρηματικά στελέχη φεύγουν από την Π.Ε. Σερρών με τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρόκειται για μία ισχυρή ένδειξη πως το αποτέλεσμα αυτών των οδοιπορικών θα είναι εξαιρετικά θετικό για την ανάπτυξη και την προώθηση του πλούσιου πολιτιστικού και  τουριστικού μας προϊόντος  και κατ’ επέκταση για την ανάδειξη της  Π.Ε. Σερρών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...