Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Υπήρχε μία Αμυγδαλέζα. Τώρα υπάρχουν δεκάδες Ειδομένες. Αυτό είναι ένα εθνικό και πολιτικό σκάνδαλο

"Ένα πραγματικό σκάνδαλο του κράτους». 
Η αριστερή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διανείμει τη μεταναστευτική-προσφυγική ζούγκλα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η κατάσταση γίνεται εκρηκτική, δηλώνουν δήμαρχοι της νησιωτικής κυρίως Ελλάδας, (το είδαμε πρόσφατα στη Λέσβο) επικρίνοντας τη μέθοδο που χρησιμοποιείται από την κυβερνητική εξουσία, αφού το πρώτο καθήκον του πολιτικού είναι να λύσει ένα πρόβλημα κι όχι να αναπτύσσει και να ενισχύει αυτό το πρόβλημα σε ολόκληρη την επικράτεια. Με την προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε μία Αμυγδαλέζα, η οποία τόσο κατηγορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ (αντιπολίτευση τότε), πλήρως ελεγχόμενη ενώ τώρα στην κυβέρνηση έχει επιτρέψει να υπάρχουν δεκάδες Ειδομένες, όπως βλέπουμε σε όλο το ελληνικό έδαφος. Πρόκειται για ένα πολιτικό, αλλά κυρίως εθνικό σκάνδαλο, που υποκρύπτει και άλλα πολλά μικρά σκάνδαλα, αυτά της δικτατορίας των ΜΚΟ, αντίστροφης με την τοπική δημοκρατία "που επιβάλλει η αριστεροδεξιά κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ, η οποία χωρίς καμία διαβούλευση με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, ζήτησε από τα κομματικά της όργανα να εντοπίσουν σημεία για να εγκαταστήσει πρόσφυγες/μετανάστες. Αυτό το σκάνδαλο, επιβάλλεται να το καταγγείλουμε δυναμικά όλοι οι συμπατριώτες μας και οι τοπικοί αιρετοί άρχοντες, μήπως και συνειδητοποιήσουν οι άμεσα υπεύθυνοι και διοικούντες αυτή τη χώρα τις επιπτώσεις που προξενεί αυτή η αλλοπρόσαλλη πολιτική.
Η λαϊκή δύναμη έγινε δημόσια ανικανότητα. 
Η λύση δεν είναι να δημιουργήσουμε στην Ελλάδα πολλά κέντρα υποδοχής. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να καταγράψουμε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις προτάσεις που υπάρχουν. Να απαγκιστρωθούμε από αγκυλώσεις, όπως η γραφειοκρατία για την καταγραφή μεταναστών και προσφύγων καθώς και η εξέταση αιτήσεων ασύλου. Να δούμε με ποιον τρόπο μπορεί να αποκτήσει θεσμική έκφραση η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, ώστε αυτό να οδηγήσει και σε επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στις τοπικές κοινωνίες. Να αντισταθούμε σθεναρά στην παραβίαση των ευρωπαϊκών και διεθνών συνθηκών –παραβίαση που τελικά οδηγεί και στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων- από ορισμένους Ευρωπαίους εταίρους μας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού κινήματος. Πρέπει να εξετάσουμε σοβαρά την καθιέρωση αυστηρών ελέγχων στα σύνορα της Ελλάδας, που οφείλουν οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν ότι είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση και η ΕΕ πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή μια πολιτική ασύλου πιο αποτελεσματική και να έχουν το θάρρος και τη θέληση να απελάσουν εκείνους που παράτυπα βρίσκονται σε εθνικό και ευρωπαϊκό έδαφος. 
 Τέλος, για να συνοψίσουμε, πρέπει να έχουμε πραγματικό πολιτικό θάρρος και να αλλάξουμε την κοινωνική πολιτική υπέρ όλων αυτών που παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες της ζωής εξακολουθούν με αξιοπρέπεια να μάχονται καθημερινά κι έχουν ένα «σχέδιο» για τη ζωή. Δεν χρειαζόμαστε μια πολιτική ανικανότητας, αλλά επιθυμούμε να αποκατασταθεί η αρχή της δημόσιας τάξης , της ασφάλειας και της ευημερίας των πολιτών.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...