Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη 2η έκθεση “GRECKA PANORAMA” στη Βαρσοβία



Στη 2η Έκθεση “GRECKA PANORAMA” που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, της πρωτεύουσας της Πολωνίας, συμμετείχε  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας  τις δράσεις τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας.

Η “GRECKA PANORAMA” είναι μία μεγάλη έκθεση γιορτής αφιερωμένη στην Ελλάδα και την Κύπρο, που απευθύνεται στο κοινό της Πολωνίας και φέρνει το αυθεντικό ελληνικό στοιχείο και τη φιλόξενη ελληνική ατμόσφαιρα στην καρδιά της Πολωνίας, με στόχο την ανάδειξη του τουρισμού, του πολιτισμού και της ελληνικής διατροφής και γαστρονομίας. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ την  επισκεψιμότητα από την αντίστοιχη περυσινή έκθεση,  παρουσιάστηκε στην πολωνική τουριστική αγορά ό,τι  καλύτερο έχει να επιδείξει η Ελλάδα από τουριστικές υπηρεσίες, καταλύματα, προορισμούς και εναλλακτικές δραστηριότητες.
Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έκθεσης “GRECKA PANORAMA”  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πολωνία η έκθεση “GREEK FOOD SHOW”,  μία διοργάνωση αφιερωμένη στα ελληνικά προϊόντα και την υψηλή γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, υπό την αιγίδα της UNESCO, με πλούσιο πρόγραμμα που περιελάμβανε ημερίδες, παρουσιάσεις και πλήθος  εκδηλώσεων και διαγωνισμών.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διοργάνωση  “GRECKA PANORAMA” φιλοξενήθηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Σερρών και ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής ενώ επικεφαλής της αποστολής ήταν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα τουρισμού, Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε φέτος στην έκθεση GRECKA PANORAMA στη Βαρσοβία σε δικό της, ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων που φιλοξενήσαμε είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν γόνιμες επαφές και να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας με εκπροσώπους της πολωνικής τουριστικής αγοράς.
Η μεγάλη επισκεψιμότητα της διοργάνωσης την περασμένη χρονιά, η οποία προσέλκυσε χιλιάδες Πολωνούς επισκέπτες, υπήρξε βασικό κίνητρο για τη φετινή συμμετοχή μας εκεί. Σύμφωνα άλλωστε με τα  επίσημα στοιχεία, η Πολωνία κατατάσσεται στην 10η θέση των κυριοτέρων χωρών προέλευσης επισκεπτών στην Ελλάδα.
Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς διακοπών για τους Πολωνούς. Γι’ αυτό το λόγο, και με την παρουσία μας στην  έκθεση GRECKA PANORAMA, στοχεύσαμε στην ενίσχυση της θέσης και του μεριδίου μας στην τουριστική αγορά της Πολωνίας, προβάλλοντας νέους προορισμούς, ελκυστικά τουριστικά πακέτα και υπηρεσίες, τα εκλεκτά προϊόντα της γαστρονομίας μας και γενικότερα την ευρεία γκάμα των επιλογών και μορφών τουρισμού που μπορούμε να προσφέρουμε,  κάθε εποχή του χρόνου και για κάθε τύπο ταξιδιώτη. Ta μηνύματα από την έκθεση είναι θετικά, αναμένουμε αύξηση στις αφίξεις από τη συγκεκριμένη χώρα προς την Κεντρική Μακεδονία το 2017» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...