Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Βιωματική παρέμβαση του Κ.Π. "ΟΑΣΙΣ" με θέμα: Τρόποι αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 τα στελέχη του Κ.Π. "ΟΑΣΙΣ" σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β' βαθμιας Εκπαίδευσης κα. Ευθυμιάδου Σοφία, πραγματοποίησαν 6 βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια σε μαθητές Β' και Γ' Γυμνασίου με θέμα: "Τρόποι αντιμετώπισης του Σχολικού Εκφοβισμού".

Στην βιωματική αυτή παρέμβαση συμμετείχαν τμήματα από 7 σχολεία των Νομών Σερρών και Θεσσαλονίκης (1ο Γυμνάσιο Σερρών, Γυμνάσιο Νιγρίτας, Γυμνάσιο Σκοτούσσας, Γυμνάσιο Αμπελοκήπων, Ευκαρπίας, Ευόσμου & Σταυρούπολης).
Η παρέμβαση έλαβε χώρα στα πλαίσια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο «Σχολικός εκφοβισμός - Διαφορετικότητα - OTHERNESS».
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Κ.Π. "ΟΑΣΙΣ" Σερρών κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο οποίος στο καλωσόρισμα απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό στους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
"Στις μέρες μας οι δυνατότητες που ανοίγονται στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας φαίνονται σχεδόν απεριόριστες. Το πιο επιτακτικό ζήτημα όμως, για την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μας παραμένει η δημιουργία μιας πανανθρώπινης συνείδησης που θα στοχεύει στην κατοχύρωση και την πρακτική διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία ή την εθνικότητα τους. Μπορεί οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες να είναι πολλές και σημαντικές, μερικά πράγματα όμως παραμένουν αναλλοίωτα. Ένα απ’ αυτά είναι το γεγονός πως η γνώση διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες των ανθρώπων, τους απελευθερώνει, τους δίνει έναυσμα να πειραματιστούν, να οραματιστούν, να ταξιδέψουν, να γνωρίσουν και να γνωριστούν. Η εκπαίδευση στις αξίες, στο σεβασμό, στην αποδοχή της διαφορετικότητας, στην ισότητα και τη δικαιοσύνη θέτει τις βάσεις για να ζούμε σε μια κοινωνία δημοκρατίας.
Με τη συμμετοχή σας στα καινοτόμα αυτά προγράμματα, την αμέριστη υποστήριξη των εκπαιδευτικών σας και των φορέων που στηρίζουν όλες αυτές τις καινοτόμες πρωτοβουλίες, γιγαντώνεται η ελπίδα πως το μέλλον θα είναι ευοίωνο και η φλόγα του ανθρωπισμού θα συνεχίσει να καίει. Ως πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τα καινοτόμα προγράμματα στα σχολεία, και κυρίως εσάς, τους μαθητές, για την προθυμία που δείχνετε και τις πρωτοβουλίες που παίρνετε. Το Κέντρο Πρόληψης «ΟΑΣΙΣ» με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του και τη στήριξη σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στα σχολεία και σε εσάς τους μαθητές, τους νέους ανθρώπους, που είστε η ελπίδα του αύριο!
Σας εύχομαι καλές εργασίες στη σημερινή σας συνάντηση!"