Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης, την 2η μέρα Χριστουγέννων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα και στον Ιερό μας Ναό.  http://ecclesia-nigrita.gr/index.php/fotografies
   Και η δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων όμως στο Ναό μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την κυριώνυμη.

Το αντίθετο μας μάλιστα. Σύμφωνα με το Τυπικό ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της 2ης ημέρας τελούνται σχεδόν απαράλλακτα με την 1η. Μάλιστα σύμφωνα με την τοπική Εκκλησιαστική παράδοση ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης αφού ιερουργήσει τα Χριστούγεννα στην έδρα του, την 2η ημέρα έρχεται και στην δεύτερη έδρα του, για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του Σερρών και Νιγρίτης, συνεχίζοντας την εκκλησιαστική μας παράδοση.
   Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πλήθος πιστών. Ενώ παρέστη ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Αθανάσιος Μασλαρινός, εκπροσωπώντας τις αρχές του τόπου. 
Στο τέλος, πριν το ¨Δι΄ευχών...¨ ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε καρδιακά στους Νιγριτινούς πιστούς, τονίζοντας το μεγαλείο της Θείας ενανθρωπήσεως και τις δυνατότητες που δίνει αυτή στον άνθρωπο. Ενώ χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο του Ιερού μας Ναού π.Βασίλειο Κουτσούρα, στον οποίον απηύθυνε ευχές και πνευματικές συμβουλές. 
   Την ημέρα αυτή ο προϊστάμενος του Ιερού μας Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κελεμπέκης εισέρχεται στο 22ο έτος διακονίας του μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας μας. Για τον λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Θεολόγος τον συνεχάρει και τον προέτρεψε να συνεχίσει να εργάζεται στον Αμπελώνα του Κυρίου με τον ζήλο που είχε εκείνη πριν 22 χρόνια, την ώρα της χειροτονίας του.
   Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο π.Γεώργιος, ο οποίος δράττοντας την ευκαιρία της επετείου του θυμήθηκε την χειροτονία του πριν από 22 χρόνια και τον μακαριστό Μητροπολίτη Μάξιμο αναφέροντας: ¨Αν ο Μακαριστός Μητροπολίτης Μάξιμος μου έδωσε το ζειν μέσα στην Εκκλησία ήρθατε εσείς Σεβασμιώτατε να μου δώσετε το Ευ Ζειν.
   Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε, που με αγαπάτε και με έχετε τοποθετήσει στους στενούς συνεργάτες σας, για να μπορώ από εκεί να μαθαίνω από τις γνώσεις σας και να παραδειγματίζομαι από τις δραστηριότητές σας.
   Ευχαριστώ τον π.Βασίλειο που μαζί καλλιεργούμε τον Αμπελώνα του Χριστού, τον παροικούντα εν Νιγρίτη, τον οποίον μας εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μας διά των Τιμίων χειρών σας. Ευχαριστώ τον προκάτοχό μας π.Παύλο, στου οποίου το πρόσωπο ευχαριστώ και όλους τους προκατόχους μας Ιερείς, διότι δεν καλλιεργήσαμε πνευματικά πρώτοι εμείς τους ενορίτες μας, καλλιεργημένους τους παραλάβαμε. Οι Ιερές Ακολουθίες στην ενορία μας τελούνται υποδειγματικά και αυτό το οφείλουμε στους όλους εκείνους που κράτησαν ως Ἶερά Παρακαταθήκη την τυπική διάταξη των ακολουθιών, μας την παρέδωσαν και εμείς καλούμαστε παραλαμβάνοντάς την να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε ανόθευτη όταν έρθει η ώρα στους διαδόχους μας¨.
   Ευχαριστώ τους Ιερείς που έχουμε εδώ κοντά μας βοηθούς αλλά και μαθητευόμενους.
   Ευχαριστώ τους αξιότιμους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους νεοκώρους αλλά και όλους τους υπηρετούντες εν τω Αγίω και Πανσέπτω Ναώ τούτω!
   Ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και όλους τους ενορίτες μας για τον πνευματικό αγώνα που κάνουμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια. Είναι καλλιεργημένοι πνευματικά και δια τούτο ευλογημένοι οι Νιγριτινοί Σεβασμιώτατε. Στηρίζουν έμπρακτα τα έργα συντήρησης, αποκατάστασης, εξωραϊσμού και στολισμού, που επιτελεί το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού μας Ναού τόσα χρόνια, έχοντας Προϊστάμενο είτε εμένα είτε όποιον εκ των προκατόχων μας. Γνωρίζουμε όλοι πως τα έργα που έγιναν στο Ναό μας δεν έγιναν με κρατικές επιχορηγήσεις αλλά με "το δίλεπτο της χήρας", με το υστέρημα των ευλαβών Νιγριτινών... "       

Πηγή: ecclesia-nigrita.gr

Δελτίο ειδήσεων 17-1-2019

1»ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ 2»ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 3»ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ ...