Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Επέτειος της Μάχης των Οχυρών του Ρούπελ


Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου
 
Δόξα, τιμή και συγκίνηση στην 77η επέτειο της μάχης των Οχυρών
 
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.
 
Με τιμές , θύμισες και συγκίνηση γιορτάστηκε η 77η επέτειος της ένδοξης μάχης των Οχυρών στο ΕΦ «Ρούπελ» και ΕΦ «Οχυρό» (Ιστίμπεη) την Κυριακή 15 Απριλίου 2018. Οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν και πλήθος κόσμου τίμησε τις εκδηλώσεις .Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Η εκδήλωση στο «Ρούπελ»

Με την παρουσία, του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγου Δημητρίου Μπίκου, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις της 77ης επετείου της μάχης των Οχυρών στο «Ρούπελ».
Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, καθώς επίσης και πλήθος κόσμου που θέλησε να τιμήσει τους ήρωες που πολέμησαν και χάθηκαν την άνοιξη του 1941 στα οχυρά του Ρούπελ και της ευρύτερης περιοχής .
Την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος . Κατόπιν έγινε προσκλητήριο νεκρών με τις πρέπουσες τιμές. Ο διοικητή ςτου 10ου Συντάγματος Πεζικού «ΧΜΠ» Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ομιλία του, στο ιστορικό των ημερών των αγώνων των υπερασπιστών του Ρούπελ. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Σιντικής κ. Φώτη Δομουχτσίδη, τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαο Ζησιμόπουλο, τον διοικητή  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών,κ. Σωτήρη Δημητράκη, τον δήμαρχο Σερρών κ. Πέτρο Αγγελίδη και από άλλους φορείς και εκπροσώπους συνδέσμων, κομμάτων, σωματείων και συλλόγων.

Ξενάγηση στο μουσείο των Οχυρών και στο Πολεμικό Μουσείο του «Ρούπελ»

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων μνήμης στο χώρο του ηρώου, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ξεναγήθηκαν στο μουσείο των Οχυρών και στο πολεμικό μουσείο των Οχυρών του Ρούπελ..
Μεταξύ αυτών που τίμησαν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος, η βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος  Ζησιμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και περιφερειακός σύμβουλος Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, οι δήμαρχοι Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης και Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα κ.α..
Χωρίς εκπροσώπηση της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις  
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η μη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στην εκδήλωση και η μη κατάθεση στεφάνων τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Βουλή των Ελλήνων.  

Πηγή: epilogew.tv , e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...