Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΔΗΠΕΘΕ : Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών»

 


Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου, τα εγκαίνια της  έκθεσης φωτογραφίας «Εύζωνες – Οι φύλακες των αφανών», στο φουαγιέ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Ο Δήμος Σερρών, η ΚΕ.ΔΗ.Σ, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης φιλοξενούν την έκθεση φωτογραφίας «Εύζωνες/Οι φύλακες των αφανών» από τις 10 έως 22 Δεκεμβρίου στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια».

Η έκθεση φωτογραφίας, αποτελεί γέννημα της μακροχρόνιας εργασίας της Δήμητρας Χατζηαδάμ, διαπιστευμένης φωτογράφου του Προεδρικού Μεγάρου από το 2010.
Η Δήμητρα Χατζηαδάμ είναι η μοναδική φωτογράφος, που εισχώρησε στο στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς και εργάστηκε ακούραστα με πάθος και όραμα για να καταγράψει την αθέατη όψη του σώματος των Ευζώνων. Μια φωτογραφική περιήγηση, που διήρκησε από το 2013 μέχρι και το 2016 και κατάφερε να αναδείξει τον άνθρωπο πίσω από το Ιερό σύμβολο του Εύζωνα.



Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σερραίων Αλέξανδρος Χρυσάφης, παρουσία του Βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου, του Προέδρου της Επιτροπής “Σέρρες 2021” Βασίλη Κατιρτζόγλου, της Προέδρου της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθης Παλάζη-Τσοχατζίδη και του Δημάρχου Βισαλτίας Αθανάσιου Μασλαρινού. 


Πηγή : serrespost.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...