Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Προώθηση τουριστικού προϊόντος


 Σέρρες, 4 Ιουλίου 07
                                                                                    Προς                       
Κ.ΣΤΕΦΑΝΟ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΝΟΜΑΡΧΗ Ν. ΣΕΡΡΩΝ
Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΑΛΑΘΑ
ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ Ε.Υ.Π.
Υπ’όψιν  Ν/ΚΩΝ Σ/ΛΩΝ ΜΕΛΩΝ Ε.Υ.Π. 
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
Κύριε Νομάρχα,
Κύριε Αντινομάρχα,
Κύριοι Συνάδελφοι μέλη της επιτροπής Ε.Υ.Π.

Παρακολουθώ με προσοχή τις πολλές και καλές προσπάθειες που κάνετε για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος, στο βραχύ χρονικό διάστημα που ηγείστε της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
 Επειδή ο τουρισμός και η προσέλκυση επισκεπτών στο νομό μας πρέπει να είναι υπόθεση του καθενός μας ξεχωριστά αλλά και όλων μαζί συνολικά, θα ήθελα να σας μεταφέρω κάποιες σκέψεις-προτάσεις τις οποίες έχουμε αναφέρει πρόχειρα (στο πόδι) με τον Αντινομάρχη Υ.Ε.Π. κ. Ευάγγελο Καλαθά.

Συμμετέχουμε σε εκθέσεις τουρισμού, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και καλώς πράττουμε. Όμως, έχουμε την ευκαιρία να διαφημίσουμε τις ομορφιές και τα γεγονότα του νομού μας σε επισκέπτες περαστικούς οι οποίοι διασχίζουν το νομό μας αλλά δεν σταματούν, ίσως, ποτέ εδώ.
Συγκεκριμένα με τον σιδηρόδρομο διέρχονται από το νομό μας χιλιάδες ταξιδιώτες. Θα μπορούσατε να κάνετε διάφορα, όπως, με κάποιους ανθρώπους να διανέμετε διαφημιστικό υλικό, με οθόνες στους σταθμούς να διαφημίζετε τους τουριστικούς προορισμούς καθώς και τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στο επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή μας. Σε άλλες χώρες στους σταθμούς παρουσιάζουν και μέρος αυτών σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς.
Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει, έστω μόνο για τη θερινή περίοδο, και στον Προμαχώνα, είσοδο χιλιάδων ξένων στην Ελλάδα, καθώς και σε παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως οι παραλίες Οφρυνίου, Ασπροβάλτας και Βρασνών.
Τι θα λέγατε ακόμη και για την συστηματική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, μέσω υπολογιστή ή κινητής τηλεφωνίας, για ότι σημαντικό πρόκειται να ακολουθήσει στο νομό μας;

Πέρα από τους πόρους της Νομαρχίας, μπορείτε, πιθανώς, να αναζητείστε χρηματοδότες στους ξενοδόχους και άλλους επαγγελματίες του τόπου για τις συγκεκριμένες δράσεις.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...