Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΣΤΡΟΛΑΚΚΑ

Κύριε Νομάρχα,
Κύριε Αντινομάρχα,
Κύριοι Συνάδελφοι, μέλη της επιτροπής Ε.Υ.Π.
Δυστυχώς δεχθήκαμε και εμείς, στο νομό μας χτύπημα από άσχημα καιρικά φαινόμενα. Όλοι ασφαλώς απευχόμαστε να συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστροφές, όχι μόνο στο δικό μας το νομό αλλά και σε κανένα μέρος του κόσμου.

Αυτό το σημείωμα δεν γίνεται για να αποδώσει ευθύνες σε κάποιους.Απλά επειδή πιστεύω πως το «προλαμβάνειν» είναι καλύτερο από το «θεραπεύειν» οφείλω να σας πληροφορήσω τα εξής: Στην περιοχή Καστρί της Ευκαρπίας, από όπου περνάει το ρέμα του Καστρόλακκα, υπάρχουν 7 φράγματα και αντιφράγματα, από το 1936, τα οποία λειτουργούν σαν αναχώματα τόσο για τα νερά, σε περίπτωση τέτοιων βροχοπτώσεων, όπως οι χθεσινές και οι προχθεσινές, όσο, κυρίως, και για τα «φερτά» τα οποία κατεβαίνουν στον Στρυμόνα με αποτέλεσμα να φράσσουν τον κάτω ρου και τα νερά να επιστρέφουν πίσω και να πλημμυρίζουν όλη τη λεκάνη της παλιάς λίμνης Αχινού.

Οφείλω να σας πληροφορήσω λοιπόν ότι το ένα από τα δύο μεγάλα φράγματα έχει σπάσει εδώ και ένα χρόνο. Είναι πρόβλημα σοβαρό, όπως όλοι καταλαβαίνετε, το οποίο, όπως μου κατάγγειλαν οι κάτοικοι της περιοχής, γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες αφού υπάλληλός τους έχει μεταβεί επί τόπου, καθώς και ο ίδιος ο Νομάρχης.

Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να το λάβετε σοβαρά υπ΄ όψιν σας και να προχωρήσετε στις ανάλογες ενέργειες.
Με τιμή
Αθανάσιος Μασλαρινός
Νομαρχιακός Σύμβουλος

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...