Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Διασταύρωση Νέου Σουλίου

Από τη δράση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση

Σέρρες, 22 Απριλίου 2008
Κύριε Νομάρχα,
Κύριε Αντινομάρχα,
Είναι η χρονική περίοδος κατά την οποία βελτιώνετε τις διαγραμμίσεις στο οδικό δίκτυο του νομού και πολύ καλά πράττετε.
Υπάρχουν, όμως και άλλα σημεία του οδικού δικτύου τα οποία χρήζουν προσοχής και επέμβασης.

Πρόσφατα, ευτυχώς χωρίς θύματα, για άλλη μια φορά σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Σερρών-Δράμας στη διασταύρωση του Νέου Σουλίου.
Με το δεδομένο ότι οδεύουμε προς τους καλοκαιρινούς μήνες, και τις θερινές διακοπές ο εν λόγω δρόμος δέχεται πολλαπλάσιο όγκο οχημάτων, άρα και αυξημένο κίνδυνο να θρηνήσουμε ακόμη και θύματα ερωτώ αν προτίθεστε να προβείτε σε κάποια παρέμβαση η οποία θα μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Θα ήθελα επίσης να μου απαντήσετε και σε ανάλογη ερώτηση που υπέβαλα 18 Οκτωβρίου 2007 και την οποία σας μεταφέρω και πάλι αυτούσια : «Στη διασταύρωση επαρχιακού δρόμου Σιτοχωρίου-Πατρικίου/Αχινού με τον ημιτελή περιφερειακό Δάφνης-Νιγρίτας είχαμε ήδη 3 τροχαία ατυχήματα με αντίστοιχο αριθμό νεκρών. Βασική αιτία, εκτός από τις μεγάλες ταχύτητες των οχημάτων, είναι παρακείμενος αγρός του οποίου ο φράχτης βρίσκεται κυριολεκτικά επάνω στους 2 δρόμους της διασταύρωσης χωρίς να αφήνει το νόμιμο πλάτος στους δρόμους. (Έχετε και σχετικό έγγραφο από το δήμο Αχινού, όπως έχω πληροφορηθεί). Πέραν τούτου πιστεύω πως σ΄ αυτή τη διασταύρωση, καθώς και στην είσοδο του Πατρικίου, από Νιγρίτα, φρόνιμο θα ήταν να εγκατασταθούν φανάρια κινδύνου που θα αναβοσβήνουν συνεχώς».
Προτίθεστε να κάνετε κάτι και τι;

Σας παρακαλώ να μου απαντήσετε γραπτώς.

Με τιμή

Αθ. Μασλαρινός

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...