Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ευρεία σύσκεψη για τον καθορισμό των εδρών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης – ταξί- στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε  ευρεία σύσκεψη για τον καθορισμό των εδρών αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης- ταξί ανά Περιφερειακή Ενότητα, στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι Αντιπεριφερειάρχες των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι Δήμαρχοι των Δήμων εντός των ορίων της ΠΚΜ, οι πρόεδροι των σωματείων ταξί, μεμονωμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ταξί καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την ΠΕ Σερρών συμμετείχε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα συγκοινωνιών Αθ. Μασλαρινός και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Δημ. Μαυρογιάννης.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση ώστε στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο της ΠΚΜ να εκδώσει σχετική απόφαση για τον καθορισμό των εδρών των ΕΔΧ αυτοκινήτων εντός των ορίων αρμοδιότητας κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Έντονες ήταν, κατά διαστήματα, οι διαβουλεύσεις για τον προσδιορισμό των εδρών των ταξί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενόψει της αποστολής των σχετικών αποφάσεων στο αρμόδιο υπουργείο μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Οι πληθυσμοί περιοχών οι οποίες, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, εξαιρούνται από τις ενιαίες έδρες των μεγάλων αστικών κέντρων όπως η Θεσσαλονίκη, ζητούν να ενταχθούν στην ενιαία έδρα ώστε να μην πληρώνουν διπλή ταρίφα στις μετακινήσεις τους από και προς την πόλη. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί ζητούν τη διατήρηση της έδρας της περιοχής τους προκειμένου να διασφαλίσουν τα εισοδήματά τους.
Για τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, υπάρχουν διάφορα ενδεχόμενα: είτε με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων των ιδιοκτητών ταξί να ορίζεται μια ενιαία έδρα (όπως προωθείται στη Χαλκιδική, αλλά διαφωνεί ο Δήμος Κασσάνδρας), είτε η κατάσταση να παραμείνει ως έχει (όπως ζητάει η πλειοψηφία των Σερραίων ιδιοκτητών ΕΔΧ), δηλαδή να υπάρχει μία έδρα ταξί σε κάθε τοπικό διαμέρισμα, είτε να οριστεί έδρα με γνώμονα την Καποδιστριακή διαίρεση της χώρας.
Με τη σημερινή σύσκεψη η διαβούλευση ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια η Περιφέρεια ζητά από κάθε περιφερειακή ενότητα να διατυπώσει εισηγήσεις για το θέμα, οι οποίες θα εξεταστούν σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 7 Ιουνίου ώστε να ληφθεί απόφαση.

Πηγή: serrestv.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...