Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Αρκεί να εφαρμοστεί το Σύνταγμα του Κράτους,

Όλα μπορούν να βελτιωθούν και γιατί όχι να κερδηθούν πλήρως, αρκεί να το θελήσουμε και να το πάμε μέχρι τέλος. Μπορούμε να καλύψουμε πολλά, αν εγκαταλείψουμε αποτυχημένες νοοτροπίες και ξεπερασμένες πολιτικές. Ο απολογισμός χαμένων ευκαιριών και πολλών ετών πρέπει να μας κάνει πιο αποφασιστικούς για θυσίες. Θυσίες όμως με αντίκρισμα, με χειροπιαστές αποδείξεις. Να πάψουμε να ζούμε μέσα στο ψέμα.
Να προχωρούμε με επωφελή βήματα για την Ελλάδα και κατά συνέπεια για τους πολίτες. Αξίζουμε υπερήφανη χώρα με υπερήφανους πολίτες. 
 
Η λύσεις, πολλές φορές σε διάφορα θέματα, είναι περισσότερο απλές από ότι φανταζόμαστε παρά τις πολύπλοκες αναλύσεις ειδικών(;).
Η εφαρμογή του Ελληνικού Συντάγματος, άρθρα του οποίου έχουν κατά συρροή παραβιαστεί, (π.χ. το χαράτσι ακινήτων μέσα από τον εκβιαστικό τρόπο των λογαριασμών της ΔΕΗ, είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματικό. Η προστασία, και όχι η δίωξη, της Ορθοδοξίας και του Αγίου Όρους προβλέπεται ξεκάθαρα από το Σύνταγμα) θα αρκούσε ώστε να βρούμε το χαμένο δρόμο σε πολλές περιπτώσεις,

Πρώτο και κύριο η υπάρχουσα κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη. Το λέει και ο τίτλος της «Υπηρεσιακή Κυβέρνηση». Έτσι βέβαια προβλέπεται από τους νόμους.
 Η θεμελιώδης αρχή του πολιτεύματος μας είναι η έννοια της λαϊκής κυριαρχίας. Και ο κυρίαρχος λαός θα ρωτηθεί σε μία ημέρα για τη νέα κυβέρνηση.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να προωθήσουμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης των εγχώριων παραγωγικών δυνάμεων, να ξαναδώσουμε την πίστη και την αυτοπεποίθηση στον Έλληνα πολίτη.
Μόνο τότε η πολιτική θα μπορέσει να εκφράσει τα ελληνικά και λαϊκά συμφέροντα και να λειτουργήσει μια γνήσια δημοκρατία. Ποιοι και πως θα τα κάνουν όλα αυτά; Η επόμενη ημέρα θα το δείξει. Ο νοήμων λαός ξέρει (;). Ο Θεός να μας φωτίσει!

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...