Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Υπέροχη η πανσέληνος, μαγικές οι μελωδίες στην 5η φεγγαροβραδιά της Τερπνής

ΟΡΧΗΣΤΡΑ Κ. ΦΑΛΚΩΝΗ
Δ.Σ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΟΡΧΗΣΤΡΑ Κ. ΦΑΛΚΩΝΗ
  








Χθες, Πέμπτη κάτω από μια υπέροχη, υπέρλαμπρη πανσέληνο στο Άγιο Μανδήλιο στην Τερπνή ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ολόκληρη η Τερπνή μετά από για πρόταση του αγαπημένου μεγάλου μουσικού του Τερπνιώτη Κώστα Δρουμπλή, φιλοξένησε και κυριολεκτικά όσοι ήμασταν στο πλατανόδασος μας μάγεψε με την εκπληκτική μουσική πανδαισία τον Κώστα Φαλκώνη, ένα πολύ σπουδαίο τραγουδοποιό και την ορχήστρα του. Το πόσο σπουδαίος είναι  ο Κώστας Φαλκώνης το απέδειξε πάνω στην πίστα, όταν μέσα από τη μουσική του τον είδαμε να είναι τόσο άμεσος, τόσο εκπληκτικός, τόσο επικοινωνιακός, ετοιμόλογος και ευρηματικός στο τρίωρο πρόγραμμα που μας πρόσφερε μέχρι σχεδόν τις 1 π.μ. Μας κέρδισε, μας μάγεψε και τον λατρέψαμε και αυτόν και την Χριστίνα Κακαλιάντη αλλά και όλους τους καταπληκτικούς μουσικούς του σχήματος Βαγγέλη Στοίδη -κιθάρα, τραγούδι Γιάννη Περδίκη-πλήκτρα,  τραγούδι, Δημήτρη Δουδούνη-κρουστά και Σωτήρη Κοτόπουλο-μπουζούκι  . Αυτοί που δεν ήταν εκεί, αυτοί πραγματικά έχασαν πολλά.
Θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες και βίντεο εκτός από το φωτογραφικό υλικό που ήδη δημοσιεύσαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας.
  
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Για πρώτη φορά στην εκδήλωση είχαμε την παρουσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νιγρίτας, που από πολύ νωρίς μας επισκέφτηκε με τον ευγενέστατο διοικητής της υπηρεσίας αλλά και με όχημα.  Τους ευχαριστούμε τόσο πολύ που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και ήταν εκεί παρόντες μέχρι το τέλος της συναυλίας, μια και πολλές φορές το καταπράσινο παλιόκαστρο πήρε φωτιά από κάποια αμέλεια ή απροσεξία.
Παρόντεςστην εκδήλωση και τους ευχαριστούμε:

  Οι περιφεριακοί σύμβουλοι κ. Τιμοθέα Ρακιτζή και κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο διευθυντής του δήμου κ. Καρτερός Μιχάλης, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαγιάννης Κων/νος,  ο δημ. σύμβ. κ. Γκουγκούδης Κων/νος, ο δημ. σύμβ. κ. Τρούπης Χρήστος, ο δημ. σύμβ. κ. Βαδικόλιας Θεόδωρος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Δρούγγος Χρήστος, ο τ. νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γκέκας Παναγιώτης, η δικηγόρος και πολιτικός κ. Κέλλυ Βαλταδώρου, ο κ. Φώτης Μπλιόκας τ. προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας,  ο διοικητής της πυροσβεστικής Νιγρίτας, οι εκκλησιαστικές επιτροπές του ιερού ναού Αγ. Δημητρίου και Τριών Ιεραρχών, η πρ. του συλλόγου Γονέων κ. Μπλιόγκαρα Νϊκη, ο πρ. της Ασπίδας κ. Τουλάκης Χρήστος, η υπεύθυνη του συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Αγγελάκη Μάρθα, η πρόεδρος κ. Νικολούση Φωτεινή και σύσσωμο το συμβούλιο της Φιλοπτώχου Νιγρίτας "ο Σωτήρ", ο πρ. της επιτροπής πανηγύρεως Αγίου Θωμά κ. Σαμαράς Γιώργος, o εκπρόσωπος Τύπου- Δημοσίων Σχέσεων Πολιτιστικού συλλόγου Νεολαίας Αχινού κ. Κεμανιτζόγλου Παναγιώτης με μέλη του Δ.Σ, μέλη του συλλόγου Τούμπας Θεσσαλονίκης, μέλη της χορωδίας του δήμου μας, φίλοι αγαπημένοι Τερπνιώτες από Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Νιγρίτα, Αγία Παρασκευή και πολλά άλλα χωριά του νομού. Οι μουσικοί Κώστας Δρουμπλής, Ζαρίμπας Παναγιώτης, Σκαπής Κώστας, Τζίμυς Γεωργουλιανό, Μισχόπουλος Ηλίας, Νασιός Χρήστο και ο δικός μας Γιώργος Μπασδάρας. Ακόμη ο Γιάννης Τουλάκης παλιός μας χοροδιδάσκαλος από Αθήνα. Εκπληκτική εκτός όλων των αγαπημένων επίσημα προσκεκλημένων και φίλων του συλλόγου ήταν η παρουσία μιας πολύ μεγάλης παρέας νεαρών παιδιών εκτός από τα νεαρά παιδιά από το Δ.Σ του Αχινού που προαναφέραμε, ανάμεσά τους πολλοί καλοί νέοι μουσικοί που τα επόμενα χρόνια πολλά άρθρα θα αφιερώσουμε σε αυτούς που πραγματικά η παρουσία τους μας ευχαρίστησε πάρα πολύ. Εξαιρετικά παιδιά. Θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια σίγουρα με τις μουσικές εμφανίσεις τους. Ήταν μαζί μας πολύ γνωστοί και άγνωστοι φίλοι από την περιοχή που με όλους τους προηγούμενους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος το κανάλι Επιλογές που ήταν στο χώρο της εκδήλωσης και βιντεοσκόπησε μεγάλο μέρος της , το κανάλι TVS που ήταν χορηγός επικοινωνίας.
Να ευχαριστήσουμε:
Τον πατέρα Παναγιώτη Δήμου και την εκκλησιαστική επιτροπή.
Το διευθυντή του Δήμου κ. Καρτερό Μιχάλη για την καταλυτική επίλυση προβλημάτων που παρουσιάστηκαν.
Το δήμο Νιγρίτας, τον αντιδήμαρχο κ. Γιαννακίδη Δημήτρη.
Τον αντιδήμαρχο κ. Παπαγιάννη Κώστα που μας έλυσε πολλά προβλήματα με το συντονισμό και τη φυσική του παρουσία.
Τον προϊστάμενο κ. Κατσιαούνη Στέργιο και τους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου φρόντισαν το υπέροχο πλατανόδασος και το χώρο μπροστά στο εκκλησάκι ώστε να έχουν μια υπέροχη όψη.
Το διοικητή και τους πυροσβέστες του κλιμακίου Νιγρίτας για την πυρασφάλεια που μας πρόσφεραν από νωρίς το απόγευμα, μέχρι και το τέλος της συναυλίας.
Τον τ. αντιδήμαρχο κ. χαραλαμπίδη που ομολογουμένως έκανε πολλά περισσότερα ακόμη και από εμάς στο Άγιο Μανδήλιο.
Το σπουδαίο μουσικό κ. Κώστα Δρουμπλή που μας πρότεινε μετά από συνεργασία και μας έφερε στην ουσία τον Κώστα Φαλκώνη και την ορχήστρα του.
Τον κ. Μπουρέλο Μιχάλη.
Το επίτιμο μέλος του συλλόγου μας Βαγγέλη Γιαχιά που η παρουσία του και βοήθεια μας είναι εντελώς απαραίτητη.
Τον κ. Παπίκα Νίκο αναπόσπαστο κομμάτι του Αγίου Μανδηλίου για την πολύτιμη βοήθεια.
Την κ. Πριάμη Σοφία.Τον κ. Τουλάκη Στεργ. Γιάννη.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...