Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Χίλιοι και πλέον Αχινιώτες στο 6ο αντάμωμα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού συλλόγου Νεολαίας
Αχινού - 6η Συνάντηση Αχινιωτών. Ξεπερνώντας κάθε χρονιά με 1000 άτομα φέτος. H εναρξη έγινε με τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού συλλόγου τερπνής και του λαογραφικού Ομιλου Νικόκλειας. Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας με την ορχήστρα '' Τα παιδα απ'το Λιβάδι" που ηταν για 2η συνεχόμενη χρονιά μαζί μας. Από πολυ νωρίς ο κόσμος κατέφθανε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου. Mε τη συμμετοχή των κατοίκων των γύρω χωριών, εκδρομέων από τις Σέρρες, την Θεσσαλονίκη, ακόμη και από την Αθήνα το χωριό γέμισε απο κόσμο. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Βισαλτίας Δημήτριος Καλαιτζής, ο Αιδεσιμότατος του χωριού πατέρας-πνευματικός Δημήτριος Κουρτίδης, Ο πρόεδρος του Τ.Σ Αχινού Σαουλίδης Θεόφιλος, oι Αντιδήμαρχοι Παπαγιάννης Κων/νος και Σταυρίδης Δημήτριος αλλά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρών και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός.
Τέλος το Κανάλι Δίκτυο και το κανάλι Επιλογές που κάλυψαν την εκδήλωση. Ο Πολιτιστικός σύλλογος Νεολαίας Αχινού ευχαριστεί το Δήμο Βισαλτίας για την άψογη συνεργασία, τους καλεσμένους, τα ΜΜΕ, τους χορηγούς, όλα τα παιδιά που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί άψογα αυτη η εκδήλωση και όλους όσους παραβρέθηκαν για ακόμη μια χρονια στην εκδήλωση και στηρίξανε τους νεολαίους του Αχινού. Ιδιαίτερο ευχαριστήριο στον Πολιτιστικό σύλλογο Τερπνής και στην Πρόεδρο Δράμαλη Γεωργία που στηριξαν την εκδήλωση με το παραπάνω , να ευχαριστήσουμε και τον Λαογραφικό Όμιλο Νικόκλειας που ηταν εκπληκτικοί καθώς και την ορχήστρα ΄΄ Τα παιδιά απο το Λιβάδι ΄΄.

Πηγή: serrestv.gr

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...