Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Η γιορτή του ΑΓΙΟΥ ΜΑΝΔΗΛΙΟΥ


Γιορτάστηκε και φέτος το Άγιο Μανδήλιο στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο Παλαιόκαστρο της Τερπνής με κατάνυξη και πλήθος κόσμου, με "υπαίθρια" καφενεία (8 συνολικά!!!), χωρίς την παρουσία μετά από πολλά χρόνια του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ Θεολόγου και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά της συνάντησης των απανταχού Τερπνιωτών που διοργάνωνε ο Σύλλογός μας.
Τον πανηγυρικό Εσπερινό παραμονή της γιορτής, τέλεσαν ο αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος και οι ιερείς του χωριού μας πατέρες Παναγιώτης Δήμου και Βασίλειος Κουτσούρας. Το Θείο λόγο κύρηξε ο πατήρ Γεώργιος Κελεμπέκης.
Ακολούθως ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τερπνής με μία όμορφη και συγκινητική εκδήλωση τίμησε τον κ. Γκέκα Παναγιώτη ο οποίος σαν Γ. Γραμματέας της Κοινότητος Τερπνής κατά τα έτη 1972 - 1974 επαναδραστηριοποίησε τον προσκοπισμό στο χωριό μας και πρωταγωνίστησε σε διάφορες εκδηλώσεις τότε, παρουσία προσκόπων της εποχής εκείνης.
Ανήμερα της γιορτής τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Μανδηλίου, προσφέρθηκε καφές από την εκκλησιαστική επιτροπή και πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένοι Αγώνες σκοποβολής.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μασλαρινός Αθανάσιος, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καλαϊτζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπάγκαλας Κώστας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκουγκούδης Κώστας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπάγκαλας,ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Δρούγγος, ο π. Δήμαρχος Νιγρίτης κ. Δάπης Δημήτρης, Πρόεδροι και Διοικητικά συμβούλια φορέων του χωριού μας, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας και πλήθος κόσμου.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...