Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Παρών στον αγώνα για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό

Χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους οπρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» κ. Γιώργος Χριστόπουλος ,τόνισε:«Ευχαριστούμε όλους εσάς για την παρουσία σας στη φιλόξενη αυτή αίθουσα στην κοπή της βασιλόπιτας της “Ηλιαχτίδας” . Ο Σύλλογος μας, δηλώνει παρών στον αγώνα για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό και βέβαια των οικογενειών τους . Είμαι βέβαιος πως με τις δράσεις μας θα πετύχουμε του στόχους που έχουμε θέσει».
Ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» πραγματοποίησε εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 , το απόγευμα στην αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών Σερρών. Η «Ηλιαχτίδα» είναι ο Σύλλογος γονέων ,φίλων και κηδεμόνων ατόμων με αυτισμό Νομού Σερρών . Σκοπός του συλλόγου είναι η ενημέρωση ,η στήριξη των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό και η ευαισθητοποίηση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας για τη φύση και τα προβλήματα του αυτιστικού φάσματος .
Πολλοί ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου ,μεταξύ αυτών οι βουλευτές κ.κ.Θεόφιλος Λεονταρίδης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Μωυσιάδης , ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης , ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών κ. Βασίλης Παπαβασιλείου και πολλοί φίλοι και μέλη του συλλόγου.



Χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους οπρόεδρος της «Ηλιαχτίδας» κ. Γιώργος Χριστόπουλος ,τόνισε:«Ευχαριστούμε όλους εσάς για την παρουσία σας στη φιλόξενη αυτή αίθουσα στην κοπή της βασιλόπιτας της “Ηλιαχτίδας” . Ο Σύλλογος μας, δηλώνει παρών στον αγώνα για τα δικαιώματα των ατόμων με αυτισμό και βέβαια των οικογενειών τους .Είμαι βέβαιος πως με τις δράσεις μας θα πετύχουμε του στόχους που έχουμε θέσει».

Μια από τις σημαντικές δράσεις της Ηλιαχτίδας σε συνεργασία με άλλους συλλόγους ήτανη αγορά καιπαραχώρηση ειδικού οδοντιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Κάνοντας δηλώσεις στη « Σ» ο κ. Χριστόπουλος αναφερόμενος σε αυτή την δράση ανέφερε «Κάτω από την ομπρέλα της ΕΚΚΑ ,έξη σύλλογοι, τρεις Σύλλογοι γονέων σχολείων του Ειδικού Δημοτικού και Νηπιαγωγείων ,του ΕΕΕΕΚ και του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, οσύλλογος γονέων και φίλων ατόμων με αναπηρία Ν. Σερρών ,η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ενσωμάτωση» και η «Ηλιαχτίδα», προέβησαν στην αγορά κα παραχώρηση ειδικού οδοντιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών .Έτσι από το Μάϊο του 2012 λειτουργεί στο Γ.Ν.Σ. ειδικό τμήμα υποδοχής και εξυπηρέτησης των ΑμεΑ. Έτσι δεν χρειάζεται η μετάβαση στηΘεσσαλονίκη για διάφορα περιστατικά .Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του προγράμματος οδοντιατρικής περίθαλψης ΑμεΑ στο Γ.Ν.Σ.» .

Ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο χώρο επί της Κιθαιρώνος 16 και Κομνηνών γωνία. Στον χώρο του συλλόγου λειτουργούν ομάδες δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αυτισμό καθώς και ομάδες στήριξης των γονέων και των οικογενειών. Στόχος του συλλόγου είναι η δημιουργία Κέντρου Ημέρας για παιδιά με αυτισμό στο νομό Σερρών . « Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί ένα όνειρό μας παίρνει σάρκα και οστά, είμαστε στην τελική ευθεία για την λειτουργία του Κέντρου Ημέρας για τα παιδιά μας ,ένα δύσκολο εγχείρημα που καταφέραμε να πετύχουμε . Ο χώρος αυτός βρέθηκε και ευχαριστούμε τον δήμαρχο Σερρών και το Τοπικό Συμβούλιο Μητρουσίου για την παραχώρηση του κτηρίου του δημοτικού σχολείου Μητρουσίου που είναι κλειστό . Η όλη διαδικασία είναι μέσω προγραμμάτων Leader Ευελπιστούμε του χρόνου, να σας υποδεχθούμε γιατην εκδήλωση της βασιλόπιτας εκεί».

Ηαντιπρόεδρος του συλλόγου κ. Λαμπροπούλου , παρουσίασετις δράσεις του συλλόγου την χρονιά ,που πέρασε καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων για την χρονιά που διανύουμε. 



Πηγή: e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...