Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη του αν. υπουργού, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ 50.000€ ΤΩΝ ΑΝΑΣΚΑΦΩΝ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ -ΕΠΙΣΚΕΨΗ Κ.ΤΖΑΒΑΡΑ
Δέσμευση για την ολοκλήρωσητων ανασκαφών στον τύμβοΚαστάτης αρχαίας Αμφίπολης
Ο κ. Τζαβάρας εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη των ανασκαφών και τη σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη των συνεργείων της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών δεσμεύτηκε στην εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης των 50.000 ευρώ, μέσα στο Φεβρουάριο.

Την δέσμευση της ολοκλήρωσης των ανασκαφών στον τύμβο Καστά της αρχαίας Αμφίπολης ,έδωσε χθες ο κ. Κώστας Τζαβάρας, Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού –αρμόδιος για θέματα πολιτισμού-, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον χώρο των ανασκαφών . Ο κ. Τζαβάρας εντυπωσιασμένος από την εξέλιξη των ανασκαφών και την σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη των συνεργείων της ΚΗ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σερρών δεσμεύτηκε την εκταμίευση της οικονομικής ενίσχυσης των 50.000 ευρώ, μέσα στο Φεβρουάριο, από το υπουργείο πολιτισμού, για τη συνέχιση των ανασκαφών του περιμετρικού χώρου και δήλωσε ότι το έργο των ανασκαφών στον τύμβο Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη θα ενταχθεί στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από το Υπουργείο Πολιτισμού .
Τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αμφίπολης Σερρών επισκέφθηκε, χθες το μεσημέρι, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού –αρμόδιος για θέματα πολιτισμού-Κώστας Τζαβάρας, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ,κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Τζιτζικώστα. Παρόντες στην επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης ήταν επίσης ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θόδωρος Καράογλου , ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης , ο δήμαρχος Αμφίπολης Γιώργος Βογιατζής καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Π.Κ.Μ. Αθανάσιος Μασλαρινός και Αθανάσιος Μπασδάνης.





Δήμητρα Μετόκη  
Πηγή:e-simerini.com

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...