Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ στην Π.Ε. Σερρών

Προήδρευσε σε σύσκεψη για θέματα της αρμοδιότητάς της
H θεματική Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Π.Κ.Μ. και Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου επισκέφθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013, την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καιπροήδρευσε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Διοικητηρίου.
Ήταν η πρώτη επίσκεψη της κυρίας Μαυρίδου στην Π.Ε. Σερρών μετά τη νέα αρχιτεκτονική δομή και την ανάθεση οριζόντιων αρμοδιοτήτων σε επίπεδο Περιφέρειας από τον νέο Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.
Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ιωάννη Μωυσιάδη, του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας κ. Αθανασίου Μπασδάνη, καθώς και του εντεταλμένου περιφερειακού συμβούλου κ. Αθανάσιου Μασλαρινού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων της Π.Ε. Σερρών και φορέων του πολιτισμού, της παιδείας και του αθλητισμού, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους συγκεκριμένους τομείς, κυρίως όμως επικεντρώθηκαν στον περιφερειακό σχεδιασμό εν όψει της παρουσίασης των κεντρικών αξόνων δράσης της ΠΚΜ που θα γίνει σε ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τον καθορισμό των αξόνων και των προτεραιοτήτων που σχεδιάζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις ώστε να υπάρξει συντονισμός των δράσεων σε επίπεδο περιφέρειας και η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειάς μας, στους τομείς που συνδέονται άμεσα και με τον τομέα του τουρισμού.

81η Επέτειος Μνήμης του Ολοκαυτώματος

  Ήταν  17 Οκτωβρίου του 1941, όταν κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων στην περιοχή των Σερρών έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες των Γερμανών...